Latvijas Leļļu teātris pie skatītājiem atgriežas ar pirmizrādi “Princese uz zirņa”

Latvijas Leļļu teātris, atbilstoši valdības lēmumam, pēc 15. novembra atgriezīsies pie skatītājiem zaļajā režīmā, kurā pieaugušajiem teātra apmeklējumam nepieciešams vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, savukārt bērniem no 12 gada vecuma derīgs arī testēšanas sertifikāts vai pēdējo 72h laikā veikts skolas skrīninga tests. Bērniem, kuri jaunāki par 12 gadiem, sertifikāts vai tests nav nepieciešams.
Visas izrādes šobrīd notiek Rīgas Latviešu biedrības namā Merķeļa ielā 13.

FOTO: Publicitātes foto

Visas izrādes šobrīd notiek Rīgas Latviešu biedrības namā Merķeļa ielā 13.

20. novembrī plkst. 11.00 un 14.00 publisko pirmizrādi piedzīvos Vijas Blūzmas iestudētā Hansa Kristiana Andersena pasaka “Princese uz zirņa”, ko režisore veidojusi muzikāla marionešu iestudējuma tehnikā. Izrādes radošo komandu veido arī māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, komponists un dziesmu tekstu autors Mikus Frišfelds, videomāksliniece Ineta Sipunova, kā arī aktieri Lienīte Osipova, Santa Didžus un Anrijs Sirmais. 


“Princese uz zirņa” ir muzikāla un multimediāla klasiskās pasakas interpretācija. Karaļpāris ir nopietni nobažījies par sava neprecētā dēla likteni un nevar sagaidīt, kad princis atradīs sev piemērotu līgavu, bet kā pārbaudīt, vai iecerētā meitene tiešām ir princeses titula cienīga? Talkā nāk jau paaudzēs zināmais zirņa pārbaudījums, kas palīdz atšķirt viltvārdes no īstām princesēm, bet vai tas vispār ir nozīmīgi, ja mīlestība ir īsta un patiesa? 
Izrāde pieejama gan latviešu, gan krievu valodā un teātra ēkas remonta laikā skatāma Rīgas Latviešu biedrības nama Kamīnzālē. No 16. novembra darbu atsāk arī Latvijas Leļļu teātra kase, kas atrodas Biedrības nama foajē, dodot iespēju klātienē veikt mājsēdes laikā neizmantoto biļešu maiņu uz novembra un decembra izrādēm. Maiņa pieejama uz jebkuru izrādi pēc skatītāju izvēles. 

 

Kases laiks darbadienās no 10.00 – 18.00, brīvdienās no 10.00 – 15.00. 18. novembrī kase būs slēgta. 


Decembrī skatītājus gaida vēl citas pirmizrādes: Jurija Lunika iestudējums vismazākajiem teātra skatītājiem pēc Andreja Usačova darba motīviem “Gudrā sunīte Soņa” un Edgara Niklasona iestudētais paša oriģināldarbs “Katliņpauris” bērniem no 5 gadu vecuma. Decembrī teātris piedāvā plašu Ziemassvētku izrāžu klāstu, tajā skaitā 2020. gada nogalē publikai neparādīto svētku laika jauniestudējumu “Ziemassvētku prieks” Vijas Blūzmas režijā, kas savu publisko pirmizrādi piedzīvos tikai šogad – 24. decembrī Biedrības nama Lielajā zālē. 

Reklāma
Reklāma

 

Biļetes uz Latvijas Leļļu teātra izrādēm nopērkamas www.bilesuparadize.lv, kā arī jebkurā Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietā. Daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, pieejama 20% atlaide. 


Visas izrādes šobrīd notiek Rīgas Latviešu biedrības namā Merķeļa ielā 13. Nākot uz teātri, skatītāji aicināti ierasties laikus – vismaz 30 minūtes pirms izrādes sākuma un laikus sagatavot pārbaudei nepieciešamos dokumentus – sadarbspējīgo sertifikātu, personalizētu biļeti un personu apliecinošu dokumentu. Teātra apmeklējuma laikā visiem skatītājiem no 7 gadu vecuma jālieto sejas aizsargmaskas un ārpus zāles jāievēro 2m distance.