Akrobāti un olimpiskie čempioni – pasaulslavenais Cirque du Soleil Rīgā

Viens no pasaulē atpazīstamākajiem, lielākajiem un iespaidīgākajiem cirkiem – Cirque du Soleil, 2020. gada 15.-19. janvārī viesosies Rīgā ar šovu Crystal! Biļetes tirdzniecībā jau no 2019. gada 7. maija Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Neaizmirstamais šovs jūs pārsteigs ar gaismām, dzīvo mūziku, dekorācijām, akrobātiku un humoru

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Neaizmirstamais šovs jūs pārsteigs ar gaismām, dzīvo mūziku, dekorācijām, akrobātiku un humoru

Cirque du Soleil izcelsme meklējama Kanādas pilsētiņā Kvebekā, 1984. gadā, taču šodien tas pulcē māksliniekus no visas pasaules. Aptuveni 40% no 1300 Cirque du Soleil izpildošajiem māksliniekiem ir bijušie profesionālie sportisti, galvenokārt vingrotāji, pasaules un olimpiskie čempioni. Pēc veiksmes un panākumiem profesionālajā sportā agrīnā vecumā, kam dabiski seko priekšlaicīga pensionēšanās, Cirque du Soleil ir karjeras alternatīva. Šobrīd Cirque du Soleil profesionālie mākslinieki var lepoties ar kopumā iepriekš karjerā iegūtām 17 olimpiskajām medaļām!

 

Izrādēs piedalās pasaules labākie vingrotāji, trapeces meistari, akrobāti, žonglieri, baleta dejotāji, staigātāji uz koka kājām, klauni, mīmi, sinhronās peldēšanas profesionāļi un pat klinšu lēcēji.

 

Cirque du Soleil ir cirks bez dzīvniekiem. Neaizmirstamais šovs jūs pārsteigs ar gaismām, dzīvo mūziku, dekorācijām, akrobātiku un humoru. Izrādēs piedalās pasaules labākie vingrotāji, trapeces meistari, akrobāti, žonglieri, baleta dejotāji, staigātāji uz koka kājām, klauni, mīmi, sinhronās peldēšanas profesionāļi un pat klinšu lēcēji. Cirque du Soleil izrādes ir elpu aizraujošs piedzīvojums un adrenalīns!

Cirque du Soleil izrādes notiek visā pasaulē, taču tā galvenā mītne joprojām ir Kanādā Monreālā, ko cirka pārstāvji dēvē par savu iztēles laboratoriju, piepildītu ar pasaules labākajiem radošajiem prātiem, amata meistariem un mākslas jomu ekspertiem. Šī unikāli radošā vide ļauj māksliniekiem un režisoriem sadarboties un eksperimentēt, radot jaunus iestudējumus, kas liks iztēlei uzliesmot! Monreālā darbiniekiem ir pieejamas trīs akrobātikas treniņu telpas, deju studija, teātra studija un trenažieru zāle, taču pa visu pasauli ir izvietoti arī vairāki lokālie biroji, kas nodrošina cirka māksliniekiem tieši atbalstu, kad tie ir ārpus Monreālas.

 

Lai visi sapņi kļūtu par īstenību un skatītāji būtu sajūsmā tiek piesaistīti apdāvināti inženieri un progresīvo tehnoloģiju speciālisti.

 

Reklāma
Reklāma

Cirque du Soleil jeb Saules cirka dibinātājs un vadītājs Gijs Lalibertē (Guy Laliberté) stāsta: “Jau izsenis mans sapnis bijis piesaistīt pasaules izcilākos talantus tieši cirkam. Šis sapnis joprojām ir dzīvs un tiek piepildīts. Es ceru, ka mūsu cirka studiju par mājām sauks aizvien vairāk izdomas bagāti cilvēki no visas pasaules. Katrs no mūsu māksliniekiem ir nozīmīga daļa no tā, ko mēs radām kopā. Viņi ir pelnījuši visas pasaules atzinību.” Savu cirka mākslinieka darbību viņš sāka 14 gadu vecumā, uzstājoties pilsētas laukumos un ielās, kā akardeonists, ugunsrijējs un staigātājs uz koka kājām. 18 gados viņš aizbrauca uz Eiropu, kur viņš uzstājās kā ielu mākslinieks. Šodien G. Lalibertē ir ietekmīgs biznesmenis, investors, mūziķis un 2009. gadā kļuva par kosmonautu.

Daudzfunkcionālā Cirque du Soleil studija tiek izmantota ne tikai lai mākslinieki attīstītu savas prasmes, bet arī jaunu iekārtu un akrobātisko paņēmienu attīstībai daudzos projektos. Tur tiek veikti dažādi pētījumi, kurus veic pieredzējušu treneru un profesionāļu komanda. Lai visi sapņi kļūtu par īstenību un skatītāji būtu sajūsmā tiek piesaistīti apdāvināti inženieri un progresīvo tehnoloģiju speciālisti.

 

 

 

Par Cirque du Soleil:  CRYSTAL ir Cirque du Soleil 42. oriģinālizrāde kopš 1984. gada. No uzņēmuma dibināšanas brīža ir radīti brīnumaini priekšnesumi, un sniegta iespēja tos baudīt aptuveni 180 miljoniem skatītāju vairāk nekā 450 pilsētās visos sešos kontinentos. Cirque du Soleil šobrīd strādā virs 4000 darbinieku un 1300 izpildošo mākslinieku no gandrīz 50 valstīm. 2018. gadā pasaulē vienlaicīgi tika demonstrētas pat 19 izrādes.

 

Uzziniet vairāk par Cirque du Soleil vietnē www.cirquedusoleil.com