Festivāls KINO PEDĀLIS un lustes bērniem

10. un 11. maijā Valmieras, Kocēnu un Beverīnas novadu takās jau ceturto gadu ripos velo kino festivāls Kino Pedālis.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

 

Festivāla programma spēj aizraut dažāda vecuma dalībniekus – arī  spurainos pusaudžus un mazos ķiparus. Atliek tik izvēlēties: velo brauciena maršrutu atbilstoši braukšanas spējām, līdzsvaru riteņu sacensības vai bērnu filmu programmu. Un visiem taču zināms, ka bērni ir paši nenogurstošākie dejotāji, tāpēc par ballīti Vecpuišu parkā rūpēsies DJ ALL – VISS un grupa 7 DĒLI.
 

Velobrauciens ģimenēm

11. maija velo braucienā maršruts "ĢIMEŅU PEDĀLIS"  (ap 15 km) izstrādāts tā, lai to bez raizēm varētu pievārēt kā lielāki, tā mazāki braucēji. Vecākiem lūgbums parūpēties, lai mazie braucēji būtu nodrošināti ar visu drošai braukšanai (ķivere, braukšanai atbilstošs velosipēds, apavi un apģērbs, ūdens un kāds našķis). Dalība velo braucienā ar biļeti, kas reizē ir arī loze lielajai loterijai, kur galvenā balva ir velosipēds. Braucienam iespējams iegādāties īpašu ģimenes biļeti, diviem pieaugušajiem un neierobežotam skaitam bērnu līdz 18.g.v..  
 

Šogad ģimeņu maršruts vedīs uz Kocēniem, virzoties pa vecā mazbānīša uzbērumu un izbaudot skaisto bānīša tiltu pār Anuļas upi. Pašā Kocēnu sirdī pie ezera un jaunās promenādes braucējus gaidīs dažnedažādās aktivitātes: iespēja izbraukt ar laivu pa Kocēnu dīķi, te varēs izveidot savu festivāla suvenīru Sudrabkalnu darbnīcā, tiks ļauts izlodāt pa ugunsdzēsēju mašīnu, varēs samīļot Kocēnu zirgaudzētavas iemītniekus un panašķoties ar augļkopības saimniecības Rīvēni āboliem un iegādāt arī gardos Grasbergs saldējumiem. Šajā pieturas punktā būs iespējams papildināt ūdens pudeles un uzlādēt telefonu, kad spēki būs uzkrāti – ceļš pa jauno velo celiņu atpakaļ uz Valmieru. 

 

Pieredze rāda, ka itin brangs skolas vecuma braucēju pulks sastopams arī PUSPEDĀLĪ (ap 25km). Šogad tas vedīs uz Beverīnas novadu - caur Baiļiem, Abula krastiem uz Jaunbrenguļu muižu. Lielākā pieturvieta būs atrodama Brenguļu alus sētā, kur uzlādēt varēs ne tikai telefonu un ūdens pudeli, bet arī punci un garu, jo cienastu būs sarūpējuši Beverīnas novada uzņēmēji: Brenguļu alus darītava, R Chocolate šokolāde un saldējums, Granberry gardēžu sukādes un sīrupi, kā arī labumi no Trikātas pienotavas. Te varēs iepazīt novada svētku tradīcijas, izzināt kādu īpašu Beverīnas noslēpumu un paklausīties Guntara Aizupieša muzikālajā pārsteigumā. Kad spēki būs uzkrāti, tālāk ceļš vedīs mežā uz mazdārziņu pasauli Saulītes, pēc kuras arī maģiskā mīlestības vieta tur, kur Abuls ar Gauju satiekas. Te būs atrodama otrā, īpaši romantiskā pieturvieta, kas ļaus sasūkties to īpašo spēku, lai gar Gaujas krastiem varētu ripot atpakaļ uz Valmieru. 

 

Savukārt pašus mazākos, kuri braši skrej ar  līdzsvara riteņiem, sestdien, 11.maijā, plkst. 15.00 gaidīs Vecpuišu parkā uz līdzsvara riteņu sacensībām īpašā trasītē - leģendārs notikums, kur azarts acīs ir kā bērniem, tā vecākiem. Dalībnieku vecums no 2 līdz 5 gadiem. Reģistrācija no plkst. 14.00 ( informācijas  teltī Vecpuišu parkā, Valmierā). Dalībai obligāta ķivere un līdzsvara velosipēds. Dalība bez maksas, bet par gardām balviņām visiem dalībniekiem būs parūpējušies Gardu muti garškopji. 


Filmu programma

Pirms un pēc brauciena mazajiem čempioniem Koncertzālē Valmiera būs iespējams noskatīties īpašu BĒRNU FILMU PROGRAMMU. Ieeja bez maksas. 

 

  • 14:30 ZILONIS UN VELOSIPĒDS  
  • 16:00 JĒKABS, MIMMI UN RUNĀJOŠIE SUŅI 
  • 17:20 KARLSONS, KAS DZĪVO UZ JUMTA 

 

No plkst. 15.00 tur pat Vecpuišu parkā darbosies mini Street food festivāls, ļaujot piepildīt punčus ar garšīgiem našķiem, kurus būs sarūpējuši restorāns Vecpuisis, Vīnkalnu picērija, Grasbergs saldējumi, Kaybee burgeri, Caffeine kafija, Gardu muti zelteri un Valmiermuižas alus darītavas spirdzinājumi.
 

 

Reklāma
Reklāma

Visa festivāla programma

PIEKTDIEN | 10.maijs | KINO NAKTS | ieeja bez maksas

Atklāšana plkst. 19.00 Vecpuišu parkā, Valmierā, kas ir arī festivāla centrālā vieta.   

19.00 – 00.00 bagātīga kino programma 5 pop – up kinoteātros: koncertzāle Valmiera, Valmieras drāmas teātra aizskatuve, brīvdabas kino pie Valmieras televīzijas torņa. Valmieras Valsts ģimnāzijas galerija Ledus pagrabs  un slepenais kino (atrašanās vieta izsludināta piektdien). 

SESTDIEN | 11.maijs | VELO BRAUCIENS | dalība ar biļeti | biļete iegādājama www.bezrindas.lv 

 

11.00 PULCĒŠANĀS VECPUIŠU PARKĀ

11.20 STARTS VELO BRAUCIENAM/INTERAKTĪVAI SPĒLEI 

 

Ģimeņu pedālis | ap 15 km

 

 Puspedālis | ap 25 km

 

 Dižpedālis | ap 50 km


15.00 BĒRNU LĪDZSVARA RITEŅU SACENSĪBAS VECPUŠU PARKĀ 

14.30 - 17.30 BĒRNU FILMU PROGRAMMA koncertzālē Valmiera

15.00 STREET FOOD PRIEKI GARDĒŽIEM

17.00 – 23.00 MUZIKĀLAS LUSTES kopā ar grupu 7 DĒLI, DJ ALL-VIS, Uģi Melderi un Mikusu Frišfeldu. 

19.00 LOTERIJA velo brauciena dalībniekiem (balvu grozs vai lūzīs no atbalstītāju dāvanām un kādam būs iespēja tikt pat pie jauna velosipēda). 

 

Par visu vairāk www.kinopedalis.lv