Pavasarī “Lielajā dzintarā” notiks trīs īpaši koncerti bērniem un jauniešiem

Pavasarī “Lielais dzintars” bērnus un jauniešus, kā arī viņu vecākus un skolotājus aicina uz trim košiem koncertiem. Koncertsērijā no marta līdz maijam iekļauta gan krāsaina un dzīvespriecīga operas mūzikas programma “Varde par solisti” pašiem mazākajiem, gan asprātīga Jāņa Šipkēvica dziesmu izrāde “Zenīts” pamatskolēniem. Vidusskolēnus savukārt gaida “džezīgs” dzejas koncerts “Toreiz un tagad”. 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 “Latviešu dzeja un mūzika. Toreiz un tagad” jauniešiem
25. martā koncerti plkst. 11.00 un 13.00 klausītājiem piedāvās iejusties latviešu literatūras dižgaru Aspazijas un Friča Bārdas dzejas pasaulē, tai pretstatot mūsdienu dzejnieces, Latvijas Literatūras gada balvas laureātes Madaras Gruntmanes skaudro dzeju. Klasiķu Emīla Dārziņa un Alfrēda Kalniņa skaistās melodijas koncertā mūsdienu džeza mūzikas valodā izpildīs populārais dziedātājs Daumants Kalniņš un viņa džeza kvintets, vokālās apvienības “Framest” dziedātāja Beāte Zviedre, dziedošais aktieris Emīls Kivlinieks un pianiste Agnese Egliņa.

“Toreiz un tagad” aicina klausītājus sadzirdēt, kā klasiskās un modernās stīgas saplūst vienā veselumā. Īpašu akcentu programmai piešķir repa mūzika, ko izpildīs hip-hop mākslinieks Pikaso, kā arī dzejnieces Madaras Gruntmanes dzejas lasījumi. “Ar koncertu vēlos uzrunāt jauniešu auditoriju, salīdzināt vecmeistaru un mūsdienu dzeju. Vēlos parādīt, ka dzeja nav nekāds “bubulis”, ka tā var būt un ir aktuāla. Manos dzejoļos ietvertas jauniešiem svarīgas tēmas, un ir būtiski ar viņiem veidot dialogu, rast kontaktu, padarot dzejas pasauli aizvien pieejamāku,” teic Madara Gruntmane.

Koncertprogramma bērniem “Varde par solisti” mazākajiem
16. aprīlī divos koncertos plkst. 10.00 un 12.00 bērnudārza un sākumskolas bērnus ar opermūziku iepazīstinās Latvijas Nacionālās operas spožie solisti. Soprāns Evija Martinsone, mecosoprāns Ilona Bagele, tenors Juris Vizbulis vai Mihails Čuļpajevs, kā arī baritons Kalvis Kalniņš iejutīsies muzikālu purva iemītnieku lomās. Kopā viņi izdziedās skaistākās Volfganga Amadeja Mocarta, Džuzepes Verdi, Žorža Bizē, Džakomo Pučīni un Žana Filipa Ramo operu lappuses. Priekšnesumu papildinās Rīgas Horeogrāfijas Vidusskolas mazie dejotāji.


Jāņa Šipkēvica dziesmu izrāde “Zenīts” pusaudžiem
21. maijā plkst. 12.00 un 14.00  aicinām uz izrādi “Zenīts”. Tā vēsta par skolas gadiem kā maģisku pasauli, kurā spēlē rotaļīgs un aizkustinošs iztēles orķestris un divi dziedoši puikas atceras 90. gadu Domskolas gaiteņus, futbolu ar dzēšgumiju, picu pārtikas plēvē, skolotāju kurpju papēdīšu klikstoņu, Černi etīdes, Air Jordan un supervaroni Mario.

Reklāma
Reklāma

Izrāde veidota kā paša komponista Jāņa Šipkēvica un viņa kādreizējā klasesbiedra, dziesmu teksta autora Marta Pujāta emocionāls un dinamisks vēstījums par skolas gados piedzīvoto. Ar suģestējošu mūziku un asprātīgiem dzejoļiem izrāde pamodina bērnu, kas mīt katrā no mums. Solisti – Rīgas Doma kora skolas audzēkņi Eduards Jansons, Olivers Veldre, Emīls Dzenītis, “LNSO zenītansamblis” Gunta Kuzmas vadībā.


Koncertus ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars”. Plašāka informācija pieejama: lielaisdzintars.lv, biļetes – koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā, “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.