Operetes teātra izrādes mazajiem skatītājiem decembrī - "Paukojam un šmaukojam" un "Karlons"

Operetes teātris decembrī aicina mazos skatītājus ar mammām un tētiem uz atraktīviem muzikāliem uzvedumiem. Iepieciniet sevi un mazos šajā pirmssvētku laikā ar skaistu stāstu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nebēdnīgi muzikāls uzvedums bērniem PAUKOJAM UN ŠMAUKOJAM

3. decembrī (pirmdiena) plkst. 19.00

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē

Kurš gan nezina lieliskā latviešu komponista - melodiķa Arvīda Žilinska bērnu dziesmas – hītus, kas visās paaudzēs tikpat iecienītas kā Raimonda Paula  daiļrade: „Rīta rosme”, „Dziesmiņa par mīļo māmiņu”, „Kaķīt’s mans”, „Dziesma par slinko Jānīti”, „Pulkstens deviņus jau zvana” un daudzas, daudzas citas?! Šo visu iespējams dzirdēt un piedzīvot krāsainajā un prieka pilnajā uzvedumā bērniem “Paukojam un Šmaukojam”.

 

Zaķēnam Paukam galva vienmēr pilna ar dažādām idejām un dullībām, bet gudrinieks Šmauks tās palīdz īstenot. Dzīve ir lustīga, dulluma un pārsteigumu pilna, tomēr katrs viņu jautrais darbiņš, kas vienmēr labi domāts, beidzas diezgan bēdīgi... Ozolaines mežā dzīvojošie zaķēni nenokar galvas un ir gatavi laboties, un… Paukam atkal rodas „I-D-E-J-A!”. Sākas jauns piedzīvojums… Lai nu kā, zaķēniem pieder vissvarīgākā, vislielākā vērtība – laba sirds! Tāpēc šis stāsts galu galā beidzas labi, un viņiem viss tiek piedots.
 

Izteiksmīgā kustību horeogrāfija, ko iestudējis horeogrāfs Alberts Kivlenieks, spilgtā kostīmu koncepcija, Ozolaines meža vides scenogrāfija priecēs gan pirmskolas un jaunāko klašu bērnus, gan viņu vecākus un ikvienu, kam patīk azarts, jautrība un ir mīļas bērnības atmiņas. Dziesmuspēle Brodvejas stilā, veidota pēc Enīdas Blaitonas populārās pasakas Pauks un Šmauks motīviem ar. 

 

Lomās: Valērija Koļago, Laura Purena, Mārcis Maņjakovs vai Arturs Mangulis, Emīls Kivlenieks, Kārlis Rūtentāls, Anastasija Dolgoņenko, Sabīne Krilova, Emīls Klaužs, Tatjana Kopača, Megija Krista Strautmane, Artūrs Zvirbulis, Vjačeslavs Aleksejevs, Ansis Bētiņš un Lauma Priedīte. 

Operetes orķestra instrumentālā grupa džeza pianista Madara Kalniņa vadībā.

 

Režisors Valdis Lūriņš

Horeogrāfs Alberts Kivlenieks

Kostīmu māksliniece: Jurate Jurjāne-Silakaktiņa

Scenogrāfs Oskars Dreģis

Producente un muzikālā konsultante Agija Ozoliņa-Kozlovska

Reklāma
Reklāma

 

Izrādes garums 1 stunda 10 minūtes, 1 cēliens

https://www.bilesuparadize.lv/events/event/68881 

www.operetesteatris.lv  

 

 

Muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem KARLSONS

16. decembrī (svētdiena) plkst. 14.00 – izpārdota!, papildizrāde plkst. 17.00

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē

Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta ir aizraujošs stāsts par pieaugušo un bērnības pasauli, par daudzveidīgo un krāsaino fantāzijas pasauli, kurā mēs visi dzīvojam. Izrādes domāta visiem - gan bērniem, gan arī tiem, kuri nav aizmirsuši bērnību un sapņus. Tātad - mums visiem. Šī muzikālā iestudējuma būtība ir spēle. Kurš kuru pārspēs, pārspēlēs? 

Karlsons lido atkal un piedzīvojumi turpinās! Lai arī vecāki Brālītim nopērk suni, lai viņš nejustos vientuļš, tik un tā Karlsons ir labākais rotaļu biedrs, jo Karlsons allaž ir brīvs, neatkarīgs, pārdrošs un gatavs draiskulībām. Līdzdarbojies bulciņu dzīrēs, spokojies, lido un palaidņojies kopā ar Karlsonu un Brālīti! 

“Karlsons – aizraujoša, asprātīga luga par pasauli ar noslēpumu, jo daudzi ir mēģinājuši minēt Karlsona mīklu – kas viņš īstenībā ir; Brālīša fantāzija vai tiešām reāla būtne? Īsta pasaku grāmata, ka formulējis Ērihs Kestners, ir domāta bērniem no astoņiem līdz asoņdesmit gadiem. Mēs arī pieturēsimies pie šīs domas izrādē”, saka izrādes režisors Valdis Lūriņš, piebilstot, ka interesanti būs gan vismazākajiem, gan pieaugušajiem. 

Muzikālā piedzīvojumu spēle bērniem veidota pēc Astrīdas Lindgrēnes un Ārnes Oita mūzikla motīviem. 

Lomās: Agris Krapivņickis, Valērija Koļago, Laura Purena, Tatjana Kopača, Artūrs Zvirbulis, Anastasija Dolgoņenko,  Salvis Sprūžs, Sabīne Krilova, Dāvis Markovskis, Sandija Dovgane.

Operetes orķestra ansamblis džeza pianista Madara Kalniņa vadībā.

Režisors Valdis Lūriņš, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Oskars Dreģis

Izrādes garums 1 stunda 10 minūtes, 1 cēliens
 

https://www.bilesuparadize.lv/lv/performances/performance/14379

www.operetesteatris.lv