3 dabas takas, ko vērts izstaigāt šajā pavasarī

Kur doties un kādas dabas takas izstaigāt?

3 dabas takas, ko vērts izstaigāt šajā pavasarī

FOTO: Pexels.com

Kur doties un kādas dabas takas izstaigāt?

 

Bezdibeņa ezers (atrodas Valkas novadā)

Starp sūnu un zāļu purvu, mežaudzēm purvājos un niedrājos paslēpies “Bezdibenis” - purva ezers ar ļoti „mīkstu”, ārstniecisku ūdeni. Pie tā var nokļūt no autoceļa, šķērsojot meža nogabalu, kas ar savu taku tīklojumu un neparasto reljefu pārspēj dažu labiekārtotu  pastaigu parku. Te var apbrīnot priedes un egles, kuru saknes lepni aug virs zemes, tā vietā, lai slēptos zem tās, bet acīgākie un zināt kārākie noteikti nepalaidīs garām iespēju apraudzīt mūsu mazo meža brāļu iekoptās dzīvesvietas – alas. Turklāt te padomāts par gājēju ērtībām – lai purvā nesabristu kājas, ceļš noklāts ar koka laipām.

 

Aizvīķu meža parks (atrodas Priekules novadā)

Šis noslēpumiem un leģendām apvītais meža parks ir brīnumainu pārsteigumu pilns. Tas tapis 19. gadsimta beigās kā muižas parks, un tam ir gan sava ragana, gan spoku kalns. Šī ir lieliska pastaigu vieta ģimenēm ar bērniem, jo bez pašas mammas dabas veidotajām gleznainajām meža ainavām te apskatāmi arī cilvēku roku darināti pasaku un teiksmu tēli, kas ceļotājiem vēsta arī notikumus no Aizvīķu vēstures.

Reklāma
Reklāma

 

Andrupenes purva taka (atrodas Rēzeknes novadā)

Rāznas nacionālā parka purvu krāšņumu un to dabas daudzveidību vislabāk iepazīt Andrupenes purvā, kur ierīkota dabas taka. Takas sākums Andrupenes ciemā, muzeja "Andrupenes lauku sēta" teritorijā. 

 

Avots: mammadaba.lv un dodies.lv