Trīs dažādi Ziemassvētku koncerti sildīs eņģeļvecāku sirdis

Biedrība „Alisbetas sirds”, kas atbalsta vecākus pēc bērna nāves, turpinot 2012. gadā uzsākto projektu „Vecāku sirds iepriecinājumam”, šogad Ziemassvētku laikā kopā ar atbalstītājiem sildīs eņģeļvecāku sirdis, piedāvājot bez maksas apmeklēt trīs dažādus koncertus Latvijas baznīcās un kultūras centros – „Kā man tevi sasildīt”, „Meklētāja Roze” un „Mazie, skumjie ziemas svētki”. 

Mazo eņģelīšu vecākiem koncerti bez maksas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazo eņģelīšu vecākiem koncerti bez maksas.

 

Lai palīdzētu vecākiem pēc bērna zaudēšanas rast spēku turpināt dzīvot, biedrība „Alisbetas sirds” 2012. gadā uzsāka īstenot projektu „Vecāku sirds iepriecinājumam”, veidojot sadarbību ar teātriem, koncertaģentūrām, sporta klubiem, masāžu saloniem, viesu namiem u.c., piedāvājot iespēju viņiem uz brīdi izrauties no ikdienas, no skumjām, kā arī lai kopā ar atbalstītājiem kaut nedaudz aizpildītu tukšumu viņu sirdīs. Domājot par gada gaišākajiem, bet dažiem tomēr arī skumjākajiem svētkiem, biedrībā reģistrētajiem eņģeļvecākiem būs iespēja apmeklēt trīs dažādus koncertus vairākās Latvijas pilsētās. 

 

Turpinot veiksmīgo un ilggadējo sadarbību ar „Izklaides producentu grupu 7”, arī šogad vecākiem būs iespēja apmeklēt viņu Ziemassvētku koncertu ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās. Koncertā „Kā man tevi sasildīt” piedalīsies Jānis Lūsēns, Raimonds Ozols, Andris Ērglis un Annija Putniņa, kā arī instrumentāla grupa, koris un zvanu ansamblis „Primus”, ļaujot baudīt gan mīlas balādes ziemīgās noskaņās, gan arī komponista Jāņa Lūsēna daudzu gadu garumā tapušās dziesmas Ziemassvētku laikam. 

Koncerti notiks:

16.12. Valmieras kultūras centrs
17.12. Latgales vēstniecība GORS, 
18.12. Jelgavas kultūras nams
20.12. Liepājas koncertzāle LIELAIS DZINTARS
21.12. Ventspils, Teātra nams „Jūras vārti”
22.12. Vidzemes koncertzāle CĒSIS
23.12. Madonas kultūras nams
25.12. Alūksnes kultūras nams
26.12. Rīgas Lutera baznīca Torņakalnā


Eņģeļvecāku sirdis sildīt un aicināt uz saviem koncertiem Latvijas baznīcās vēlas arī Rēzija Kalniņa kopā ar saviem draugiem Aināru Rubiķi, Ilzi Dzenīti, Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu, Jāni Aišpuru un Undīni Balodi. Ziemassvētku programma „Meklētāja Roze” ar Imanta Kalniņa mūziku aicina uz mirkli apstāties no ikdienas steigas un nokļūt mūzikas brīnumainajā pasaulē. “Man Ziemassvētki nozīmē atgriešanos pie sevis, pie tuvajiem, pie Dieva. Tas ir, kā atgriezties mājās, kur tevi gaida. Tā ir iespēja piepildīties vai ļaut, lai tevi piepilda. Sasildīties, lai pēc tam varētu sildīt citus,” atklāj aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa, atzīstot – piedalīšanās šajos Ziemassvētku koncertos viņai nozīmē brīnišķīgu un gaišu cilvēku kompāniju, iespēju būt skaistajās Latvijas baznīcās, un iespēju darīt priecīgus citus cilvēkus. Tieši tādēļ arī biedrība „Alisbetas sirds” lūdza koncerta organizatoriem atbalstu, lai kopā varētu iepriecināt un sasildīt šo vecāku sirdis, kuras piedzīvojušas tik sāpīgu zaudējumu.

Koncerti notiks:

Reklāma
Reklāma

13.12. Salacgrīvas kultūras nams
14.12. Bauskas Svētā Gara ev.lut. baznīca
17.12. Kuldīgas Sv. Annas baznīca
18.12. Gulbenes ev.luteriskā baznīca
18.12. Vidzemes koncertzāle CĒSIS
19.12. Talsu evaņģēliski luteriskā baznīca
20.12. Dobeles evaņģēliski lutersikā baznīca
21.12. Tukuma Sv. Trīsvienības luterāņu baznīca
25.12. Ķekavas kultūras nams
25.12. Jaunā Sv. Ģertrūdes baznīca
28.12. Saldus Sv. Jāņa ev.luteriskā baznīca
29.12. Krustpils Katoļu baznīca
30.12. Baltezera baznīca
30.12. Ikšķiles Svētā Meinarda ev.luteriskā baznīca


Arī vokālā grupa „Latvian Voices” labprāt atbalstīs biedrību un dāvās iespēju apmeklēt koncertu „Mazie, skumjie ziemas svētki” Adventa laikā Latvijas baznīcās. Lielākā daļa pirms Ziemassvētkiem mēdz skaidrāk saklausīt savu iekšējo balsi un aizdomāties par to, kas ir patiesi vērtīgs, un grupas meitenes ar šo koncertu rosina uz pārdomām, ka šīs mazās Ziemassvētku skumjas ved tuvāk pretim atkal satikšanai ar prieku. Pateicoties visu trīs koncertu organizatoriem, eņģeļvecāku sirdīs kaut uz mirkli ieplūdīs siltums un gaišums. 

Koncerti notiks:

11.12. Kuldīgas Sv. Annas baznīca
18.12. Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca
20.12. Rīgas Lutera baznīca Torņakalnā

 

Par biedrību „Alisbetas sirds”
Biedrība ir reģistrēta 2012. gada 8. jūnijā ar mērķi sniegt emocionālu, garīgu, praktisku un finansiālu atbalstu vecākiem pēc bērna nāves neatkarīgi no atvases vai pašu vecāku vecuma, piesaistot ziedojumus. Šobrīd biedrībā ir reģistrēti 35 vecāki, kuriem tiek sniegts atbalsts ar bezmaksas psihologa konsultācijām, sarunām un padomiem vai iespēja bez maksas apmeklēt pasākumus un atpūsties ārpus mājām.