Ko skatīsimies kinoteātrī "Splendid Palace" valsts svētku nedēļā?

Konoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 13. līdz 19. novembrim. 

ilma ‘’ĪVĀNS’’ ir stāsts par cilvēku, kurš simbolizē jaunlaiku Latvijas vēsturi, par cilvēkvalsti, kas apvieno sevī gan cerības, ideālismu, vilšanos, izvēles, kompromisus, uzvaras un zaudējumus. Un atrod sevī spēku atgriezties pie pirmsākumiem, neļaut sevi samalt laikmeta griežiem un nebūt tikai par gadījuma karakalpu  dzīves noliktajā stāstā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

ilma ‘’ĪVĀNS’’ ir stāsts par cilvēku, kurš simbolizē jaunlaiku Latvijas vēsturi, par cilvēkvalsti, kas apvieno sevī gan cerības, ideālismu, vilšanos, izvēles, kompromisus, uzvaras un zaudējumus. Un atrod sevī spēku atgriezties pie pirmsākumiem, neļaut sevi samalt laikmeta griežiem un nebūt tikai par gadījuma karakalpu dzīves noliktajā stāstā.

LIELAJĀ ZĀLĒ 
JAUNĪBA (Youth). Itālija, Francija, Šveice, Lielbritānija, 2015. Drāma

Garums: 118 min.
Režisors: Paolo Sorrentino
Lomās: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda Jane Fonda
Freds un Miks ir draugi kopš senseniem laikiem. Freds ir slavens komponists un diriģents, taču principu dēļ atsakās no Elizabetes II uzaicinājuma uzstāties prinča Filipa dzimumdienas koncertā. Tikpat populārs ir arī kinorežisors Miks. Šveicē viņš ne vien mielo acis un prātu, bet arī cenšas notvert mūzu, jo kā gan citādi lai rada vēl vienu izcilu scenāriju. Abi ir smalki vērotāji, labsirdīgi smīkņā par nejēdzībām un apjauš, ka krietnajā vecumā mūžs  vēl nav galā. Alpu pakājē draugi pieredz savu pieaugušo bērnu mīlas pārdzīvojumus un kūrorta viesu personiskās drāmas, uzzina daudz jauna viens par otru un par sevi. 
Pēc “Dižā skaistuma” (“Oskars” par labāko ārzemju filmu) Paolo Sorrentīno radījis Fellīni cienīgu fantasmagoriju par jaunības burvību un atmiņas trauslumu. “Zelta palmas zara” nominācija Kannu kinofestivālā, Skatītāju simpātiju balva Karlovi Varu kinofestivālā 2015. g.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā
Vecuma ierobežojums: 14+
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 13. novembra!
Lielajā zālē: 13.11. seanss 22:00 PIRMIZRĀDE; 14.11. seansi 12:00, 21:30; 15.11. seanss 14:45; 17.11. seansi 15:30, 18:00; 18.11. seanss 12:00; 19.11. seanss 14:30

Mazajā zālē: 14.11. seanss 17:30; 15.11. seanss 19:30; 16.11. seanss 20:30; 18.11. seanss 20:00; 19.11. seanss 18:00


007: SPEKTRS (007: Spectre) ASV, Lielbritānija, 2015. Piedzīvojumu, trilleris, asa sižeta filma 
Garums: 150 min. 
Režisors: Sam Mendes
Lomās: Monica Bellucci, Ralph Fiennes, Daniel Craig, Ben Whishaw, Christoph Waltz, Dave Bautista, Léa Seydoux
Šifrēta ziņa no nepazīstama avota izved Bondu uz draudīgas kriminālās organizācijas SPEKTRS pēdām. Kamēr M visiem spēkiem cenšas glābt britu slepeno izlūkdienestu no likvidēšanas, Bonds soli pa solim pietuvojas briesmīgam noslēpumam, ko slēpj SPEKTRS.
Bondiānas jaunāko filmu atkal režisējis Sems Mendess („Operācija „Skyfall”, „Amerikāņu skaistums”, „Podpauris”). Galvenajā lomā jau ceturto reizi - Daniels Kreigs. Citās lomās – Kristofs Volcs („Atsvabinātis Džango”, „Bēdīgi slavenie mērgļi”, „Lielās acis”), Lea Sejdū („Viesnīca „Diženā Budapešta””), Naomi Harisa („Operācija „Skyfall”, „Pēc 28 dienām”), Bens Višovs („Mākoņu atlants”, „Operācija „Skyfall”), Deivs Batista („Galaktikas sargi”), kā arī Monika Beluči („Matrikss atjaunots”, „Kristus ciešanas”) un Ralfs Fainss „M” lomā.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā 
Vecuma ierobežojums: 12+ 
Kinoteātrī „Splendid Palace” no 6. novembra!
Lielajā zālē: 14.11. seanss 14:15; 15.11. seanss 12:00; 17.11. seanss 20:15; 18.11. seanss 14:15 

Mazajā zālē: 19.11. seanss 20:15 

 

Stand-up comedy POLITIKA

12. novembrī Splendid Palace lielajā zālē notiks jaunās Jāņa Skuteļa Stand Up Comedy izrādes POLITIKA pirmizrāde. Izrādes idejas, dejas (ielikts tikai dēļ atskaņas) un teksta autors ir nonācis pie profāna cienīgas atziņas, ka: "Sen senos laikos pēkšņi tapa zināms, ka viens cilvēks nevar visu, Visu, VISU. Tāpēc, produktivitātes un ērtības labad, tika nolemts atsevišķas lietas uzticēt citiem. Tā radās darba dalīšana. Bet diemžēl tā radās ne tikai darba dalīšana, tā radās arī - tā vairs nav mana darīšana. Un pateicoties tam radās POLITIKA.”

Izrādē tiks runāts par to cik šī atziņa par politiku ir patiesa, cik vispār adekvāts ir vārda patiess lietojums vienā teikumā ar vārdu politika un, protams, arī par citiem fundamentāliem jautājumiem, kas mums ikdienā pinās pa kājām. Piemēram, ko darīt ja siriņdiena 14.februāris iekrīt piektdien un 13-tajā? Vai pēc izrādes Jums viss, Viss, VISS taps skaidrs? Gribētu apgalvot, ka JĀ, bet maz ticams. 
Vairāk informācijas: http://www.karaliskais.com 
Lielajā zālē: 13.11., 14.11., 15.11., 18.11., 19.11. plkst. 19:00
Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 


Sanktpēterburgas džeza zvaigznes

Tā kā Sanktpēterburgas džeza zvaigžņu uzstāšanās pārpildītajā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī iekaroja rīdzinieku sirdis, bet jam session mākslas kafejnīcā Café DALI radīja apvērsumu publikas priekšstatos par džezu un iedvesa jaunu enerģiju pat pieredzējušos klausītājos, pēc to daudzo skatītāju, kam nepietika biļešu uz iepriekšējiem koncertiem, lūgumiem, atsaucoties uz publikas vēlmēm, 16. novembrī pulksten 19:00 kinoteātrī Splendid Palace uzstāsies SANKTPĒTERBURGAS DŽEZA ZVAIGZNES.

“Katrs no viņiem ir pelnījis solo projektu. Katrs – gatava zvaigzne. Viņi ir apvienojuši spēkus, lai sāktu jaunu džeza attīstības vēsturi Krievijā. Viņi ir SANKTPĒTERBURGAS DŽEZA ZVAIGZNES.”

Astoņi izcilākie Sanktpēterburgas mūziķi kolektīva Billy’s Band solista Billija Novika vadībā, piedaloties ievērojamajam Krievijas klarnetistam Konstantīnam Hazanovičam, piedāvā Rīgas publikai unikālu projektu – “Sanktpēterburgas džeza zvaigznes”.

Džeza mākslinieki dažādā sastāvā jau iepriekš muzicējuši daudzos pasākumos, piedalījušies ap desmit kopīgos projektos, bet pirmo reizi apvienojušies, lai parādītu džeza mūzikas jauno enerģiju.

Otro Rīgas koncertu bagātinās un kuplinās arī citi mūziķi!

Kopā ar Billiju Noviku (vokāls)
un Konstantīnu Hazanoviču (klarnete)
Sanktpēterburgas kolektīvu līderi
Nikolajs Sizovs (klavieres),
Vadims Mihailovs (kontrabass),
Artjoms Tekļuks (bungas),
Dmitrijs Popovs (saksofons),
Jevgēnijs Sokolovs (trompete),
Alla Turovska (vokāls)

izpildīs labākos klasiskā džeza skaņdarbus! 
Vairāk informācijas: http://www.happynation.info 
Lielajā zālē: 16. novembrī plkst. 19:00 
Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv

Reklāma
Reklāma

 

MAZAJĀ ZĀLĒ. ĪVĀNS. Latvija, 2015. Pilnmetrāžas dokumentālā filma 
Režisors: Andrejs Verhoustinskis
Scenārija autore: Nora Ikstena 
Komponists: Jēkabs  Nīmanis                                                                                                                
Producents: Guntis Trekteris Ego Media

Dainis Īvāns - viens no spēcīgākajiem Latvijas Jauno laiku vēstures līderiem un personībām filmā ‘’ĪVĀNS’’ saka, ka bērnībā vēlējies kļūt par Lāčplēsi, kura mutē Rainis licis vārdus – ‘’Nav pagātnei varas, mans ceļš ir jauns’’.
Par Latvijas pagātni un tagadni Īvāns stāsta bez noklusējumiem un politiski klišejiskiem  tekstiem, kas ar milzu apjomu skalo cilvēku smadzenes medijos  un presē ikdienā. Īvāns uzskata, ka vara degradē cilvēku, viņam ir savi argumenti, kuros šajā laikā ir būtiski ieklausīties. Viņš ir gatavs atzīt arī savas kļūdas un vilšanās, kas ir tik neraksturīgi mūsdienu politiskās domas līderiem. Viņš atzīst arī personiskos zaudējumus, kas upurēti uz sabiedriski politiskās cīņas altāra.
Filma ‘’ĪVĀNS’’ ir stāsts par cilvēku, kurš simbolizē jaunlaiku Latvijas vēsturi, par cilvēkvalsti, kas apvieno sevī gan cerības, ideālismu, vilšanos, izvēles, kompromisus, uzvaras un zaudējumus. Un atrod sevī spēku atgriezties pie pirmsākumiem, neļaut sevi samalt laikmeta griežiem un nebūt tikai par gadījuma karakalpu  dzīves noliktajā stāstā.
Filma ‘’ĪVĀNS’’ tapusi gada garumā, filmēšanas grupai izbaudot Daiņa Īvāna uzticēšanos un viesmīlību viņa dzimtas mājās ‘’Īvānos’’. Filmā redzami unikāli kadri no vēstures arhīviem un Daiņa Īvāna personiski filmētajām ģimenes kinohronikām.
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 9. novembra!
Mazajā zālē: 14.11. seanss 15:30; 15.11. seanss 13:00; 16.11. seanss 16:15; 17.11. seanss 18:15; 18.11. seanss 16:15

 

PRĀTA VĒTRA – STARP KRASTIEM. Latvija, 2015. Dokumentāla filma
Garums: 95 min. 
Režisori: Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders, Audinga Kucinskaite
Lomās: Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Māris Mihelsons, Kaspars Roga

Šis ir dokumentāls stāsts par četriem draugiem. Par četriem atšķirīgiem, taču sirdī līdzīgiem skolas biedriem.
Viņi piedzima septiņdesmito gadu vidū, izauga ar padomju multenēm un tukšajiem veikalu plauktiem. Mūsu valsts neatkarības priekšvakarā izveidojot jaunu grupu "Prāta Vētra".
Pirmo reizi grupa atklāti stāstīs par kopābūšanu, krīzēm un prieka brīžiem. Par Rietumiem un Austrumiem. Šī būs iespēja būt klāt grupas jaunākā albuma tapšanas procesos Berlīnē un redzēt vēsturiskus kadrus no arhīviem.
Filma būs stāsts par "Prāta Vētras" un mūsu valsts ceļu. Par nepadošanos un spītību. Par neatlaidību, krišanu un atkal celšanos.

Vecuma ierobežojums: 12+ 

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Kinoteātrī „Splendid Palace” no 30. oktobra! 

Mazajā zālē: 13.11. seanss 20:15; 14.11. seansi 13:30, 20:00; 15.11. seanss 17:30; 17.11. seansi 16:15, 20:30; 18.11. seanss 18:15; 19.11. seanss 16:00


SAULA DĒLS. Saul fia. Ungārija, 2015. Drāma, trilleris 

Garums: 107 min. 
Režisors: László Nemes
Lomās: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn

Aušvices nāves nometnes ieslodzītais Sauls, kurš norīkots strādāt nometnes krematorijā, atrod jēgu dzīves pēdējām dienām, cenšoties apglabāt maza zēna mirstīgās atliekas saskaņā ar ebreju tradīcijām.
Vaicāts, kādēļ savai pirmajai pilnmetrāžas filmai izvēlējies tik smagu tēmu, režisors Lāzlo Nemešs atbild, ka, viņaprāt, neiedomājamo tomēr ir jāmēģina aptvert. Lai gan kamera visā filmas garumā neatkāpjas no tās galvenā varoņa, tieši tas, kas notiek viņa redzes un dzirdes perifērijā, ļauj skatītājam gandrīz ķermeniski izjust nāves nometnes šausmas, padarot “Saula dēlu” par vienu no visu laiku iespaidīgākajām filmām, kas uzņemta par holokaustu. Filma saņēmusi Kannu kinofestivāla žūrijas balvu un Eiropas kinokritiķu asociācijas FIPRESCI žūrijas balvu.

Vecuma ierobežojums: 16+ 

Filma ungāru, vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Mazajā zālē: 13.11. seanss 18:00; 15.11. seanss 15:00  PĒDĒJAIS SEANSS

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz  pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam. 
Ieskaties: www.splendidpalace.lv