Rīgas svētku gājienā dosies lielās lelles un talismani

Jau sesto gadu, svētdienā, 16. augustā, „Rīgas svētku 2015" programmas ietvaros Rīgā notiks Lielo leļļu un talismanu svētki, kuru centrālais notikums būs Lielo leļļu un talismanu svētku gājiens no Esplanādes uz 11. novembra krastmalu. Pasākuma laikā tiks noskaidrots Latvijas gada talismans - lielā lelle.

Lielo leļļu un talismanu svētki ir Latvijā vienīgais pasākums, kurā vienuviet iespējams sastapt tik daudz lielās lelles un talismanus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lielo leļļu un talismanu svētki ir Latvijā vienīgais pasākums, kurā vienuviet iespējams sastapt tik daudz lielās lelles un talismanus.

Lielo leļļu un talismanu svētki sāksies 11.00 Esplanādē, kur notiks iepazīšanās ar visiem gājiena dalībniekiem. Plkst. 12.30 lielās lelles uzsāks gājienu pa Rīgas ielām, savukārt Krastmalā plkst. 14.00 talismani kopā ar pasākuma apmeklētājiem dejos lielo talismanu deju rokenrola ritmos.
 

2010. gadā skatītāju balsojumā 1. vietu ieguva uzņēmuma "Rīgas piena kombināts" talismans Lāsēns, 2011.gadā to izcīnīja BJS Rīgas skolēnu pils teātra "Zīļuks" māsiņas Milzītes, bet 2012. gadā laurus plūca atpūtas centra Lido talismani Kaķis Melnis un Kaķis Pelēcis. 2013. gadā  pirmo vietu un titulu "Latvijas Gada Talismans 2013″ ieguva Runcis Rūdis un Bebrs Bruno no Valsts Policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes, savukārt 2014. gada skatītāju simpātija bija pelēcis Džudiņš, kas pārstāv džudo Visi interesenti, kas vēlas pieteikt savus talismanus un lelles dalībai šī gada pasākumā, tiek aicināti savu pieteikumu sūtīt uz e-pastu talismani@untitled.lv
 

Lielo leļļu un talismanu svētkus un svētku gājienu rīko pasākumu operators "UNTITLED pasākums", pasākumu atbalsta Rīgas dome.
 

Reklāma
Reklāma

LIELO LEĻĻU UN TALISMANU SVĒTKU 2015 PROGRAMMA

  • 11.00 Svētku atklāšana Esplanādē
  • 11.10 Iepazīšanās ar talismaniem
  • 12.00 Balsojuma sākums
  • 12.30 Lielo leļļu un talismanu gājiens no Esplanādes uz 11. novembra krastmalu
  • 13.30 Lielo leļļu un talismanu parāde 11. novembra krastmalā
  • 13.50 2015. gada talismana paziņošana
  • 14.00 Lielo leļļu un talismanu deja rokenrola ritmos