15. un 16. augustā Cēsīs notiks Rokfilmu festivāls visai ģimenei!

Rokfilmu Festivālā 15. un 16. augustā tiks izrādītas filmas visai ģimenei – latviešu pasaku filma “Sprīdītis” un filma jauniešiem “Mēs esam labākās!” Seansus papildinās ievadkoncerti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

1986. gadā tapusī Gunāra Pieša “Sprīdītis” ir viena no populārākajām latviešu filmām, bet tās izrādīšana uz lielā ekrāna ir rets notikums. Tagadējie vidējās paaudzes pārstāvji “Sprīdīti” no savas bērnības atceras kā aizraujošu piedzīvojumu filmu, kas pārsteidza ar iespaidīgiem specefektiem un brīnišķīgām, nu jau par klasiskām tapušām Imanta Kalniņa melodijām. Tagad filmu uz lielā ekrāna būs iespējams parādīt arī jaunajai paaudzei, kurai par prieku tā ir atjaunota, paspilgtinot krāsas un uzlabojot skaņas celiņa kvalitāti.  
 

Pirms filmas muzikālu priekšnesumu sniegs Andžeja Grauda Bungu skolas audzēkņi Dāgs Smilškalns (11) un Kristaps Jānis “Susuriņš” Sokolovs (8). Filmas seanss Rokfilmu Festivāla ietvaros gaidāms sestdienā, 15. augustā pulksten 12:00 Vidzemes koncertzālē “Cēsis” un mazajiem līdz 5 gadu vecumam ieeja ir bez maksas.
 

Reklāma
Reklāma

Mazliet lielākiem bērniem jeb jauniešiem svētdienā, 16. augustā pulksten 11:00 tiks demonstrēta zviedru režisora Lukasa Mudisona filma “Mēs esam labākās!” Kinolenta vēsta par trīs draudzeņu trīspadsmitgadnieču priekiem un bēdām astoņdesmito gadu Stokholmā. Meitenes, atsakoties iejusties ikdienišķajā un, viņuprāt, garlaicīgajā skolasbiedru kolektīvā, izveido pašas savu pankgrupu par spīti tam, ka nemaz īsti neprot spēlēt mūzikas instrumentus. Draudzenes ir nešķiramas, līdz viņu kompānijas redzeslokā nonāk kāds vienaudzis, kas mūzikas pasaulē jau paspējis nedaudz izsisties. Maz vēl būtu ar to, ka viņš izraisa apbrīnu, viņam arī iepatīkas divas no trīs meitenēm, kas izraisa nopietnu grupas šķelšanos. Sirsnīgas tīņu nedienas vecākus atvedīs atpakaļ laikā, kad paši nespēja izlemt, kas ir draugs un kas ienaidnieks, bet jaunajai paaudzei ļaus beidzot saprast, kā dzīve ritēja tad, kad nebija ne telefonu, ne planšetdatoru. Filmas seansu iesildīs rīdzinieku pankgrupa “Freelancers”. Filma tiks demonstrēta zviedru valodā ar subtitriem angļu valodā, bet Rokfilmu Festivāla komanda parūpēsies par tulkojumu balsī, palīdzot sekot sižetam arī tiem, kam ar lasīšanu pagaidām neveicas tik raiti.
 

Ar plašāku festivāla programmu var iepazīties mājas lapā www.rockfilmfestival.lv, kur atrodami arī citi ieteikumi, kā pavadīt laiku Cēsīs, apmeklējot Rokfilmu Festivālu ģimenes lokā kopā ar bērniem. Nepieciešamības gadījumā Vidzemes koncertzālē “Cēsis” darbosies arī bērnistaba, ļaujot vecākiem apmeklēt arī citus sev interesējošus seansus.