Saulgriežu ieskaņas pasākumi Kalnciema kvartālā 19. un 21. jūnijā

Ņemot vērā iepriekšējo gadu veiksmīgo norisi, arī šogad Kalnciema kvartālā norisināsies plaši Saulgriežu ieskaņas pasākumi ar koru sadziedāšanos, Suitu sievu ziņģēm, zāļu tirgu un tradicionālajiem zemnieku un amatnieku labumiem.

Uz ielīgošanas pasākumu Kalnciema kvartālā jau tradicionāli būs ieradies etnogrāfiskais ansamblis “Suitu sievas”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uz ielīgošanas pasākumu Kalnciema kvartālā jau tradicionāli būs ieradies etnogrāfiskais ansamblis “Suitu sievas”.

Jau 19. jūnijā no plkst. 19.00-23.00 brīvdabas koncertu ietvaros notiks koru sadziedāšanās vakars, kurā dziedās un dziedāt līdzi aicinās Jaunmārupes Jauniešu Jauktais koris UNIVERSUM, koris RESONO, jauktais koris JUVENTUS un Jauktais koris SONANTE. 

Sadziedāšanās laikā kori apvienosies emocionālās, pacilājošās un tautā iemīļotās kopdziesmās, kurām līdzi tiek aicināti dziedāt visi. Lai vienotos dziesmā, būs pieejamas dziesmu grāmatiņas ar pazīstamu dziesmu vārdiem.

 

Savukārt 21. jūnijā no plkst. 10.00-16.00, astroloģisko Saulgriežu dienā, uz ielīgošanas pasākumu Kalnciema kvartālā jau tradicionāli būs ieradies etnogrāfiskais ansamblis “Suitu sievas”, kurām uz Saulgriežu dziesmām un ziņģēm pievienosies arī bērnu un jauniešu folkloras kopa “Suitiņi”.

 

Suitu sievas sniegs ne tikai koncertu, bet organizēs arī ziedu un zāļu, vainagu pīšanas darbnīcu un rotāšanos, kā arī piedāvās savus oriģinālos kurzemnieku ēdienus – sklandu raušus, koču un citus. Uz ikgadējo Kalnciema kvartāla zāļu tirgu bus ieradušies tirgotāji no Alsungas novada ar pašceptu maizi un amatnieku darinājumiem, kā arī citi tirgotāji no visas Latvijas, kas parūpēsies par svētku cienastu, bet saposties svētkiem palīdzēs amatnieku darinājumi tradicionālās un tautiskās noskaņās. Bērniem būs iespēja doties ielīgošanas rotaļās un darboties radošās ziedu un zāļu un karošu grebšanas darbnīcās.

Reklāma
Reklāma

 

Koncertprogramma notiks no 12.00-16.00. 

 

Pasākumus atbalsta Rīgas dome.