Tēva dienas svētku afiša

Tētu un bērnu svinīgais gājiens un Tēva dienas svētki notiks šo sestdien, 7. septembrī. Gājiens sāksies plkst.12 pie Brīvības pieminekļa, virzīsies pa Brīvības ielu un noslēgsies kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014", kur turpinājumā norisināsies svētki par godu Tēva dienai. Pasākumu rīko ģimeņu organizācija "www.mammamuntetiem.lv" un nodibinājums "Fonds Mammām un Tētiem". 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Tētu un bērnu svinīgais gājiens

11.30 pulcēšanās gājienam pie Brīvības pieminekļa.

12.00 sākas ģimeņu gājiens, kura sauklis ir „Lepns, ka esmu tētis”. Gājienā ir aicināts piedalīties ikviens interesents. Savu dalību ir pieteikušas arī sabiedrībā zināmas ģimenes ar bērniem. Gājienam startu dod pazīstamais joku plēsējs un radio "BOOM FM" saimnieks Ufo jeb Kaspars Upacieris. Gājiena dalībniekus cienāsim ar "Druvas saldējumu"!

12.40 improvizēts tētu un bērnu un visu svētku dalībnieku kopkoris gājiena galapunktā - kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014"; vada mūziķis Atis Auzāns.

 

Tēva dienas svētki kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014"

Svētku atklāšana

13.00 Tēva dienas svētku oficiālā atklāšana un dzejoļu krājuma "Tētis" atvēršana. Pasākumu atklāj Latvijas Republikas labklājības ministre Ilze Viņķele, kura arī deklamēs kādu no krājuma "Tētis" dzejoļiem. Pasākumu vada Dailes teātra aktieris Jānis Vimba, muzicē Kārlis Kazāks, dzejas lasījumos piedalās aktieri Artis Robežnieks un Ērika Eglija, aktiera Gundara Silakaktiņa meitas, kā arī jaunākie no dzejoļu autoriem.

13.40 Ufo un viņa dēla Franča dzirkstoša uzstāšanās!

14.00 uzstājas bērnu grupa „Kukaiņi” un grupas "Lady’s Sweet" vokāliste Vineta Elksne. 

14.15 uzstājas seno deju grupa "Ballare", dejās iesaistot arī skatītājus.

 

Radoši 

12.00 dāvanu darbnīcas, kur tētim vai kopā ar tēti var darināt stilīgus atstarotājus, apsveikuma kartītes, apgleznot laimes pogas, pagatavot mūzikas instrumentus no dabas materiāliem. (Norises vieta - kultūras vasarnīcas "Esplanāde 2014" iekštelpa.)

12.00 seju apgleznošanas darbnīcas, ko vada SIA "Lieliska dāvana" pārstāvji. 

12.00 -15.00 Tēva dienas svētku dalībnieki piedalās lielās kopgleznas tapšanā, kas veltīta tētiem. Gleznas nosaukums - "Drosme". Gleznošanas studiju vadīs grafiti mākslinieki Aigars Mamis un Roberts Rūrāns. Pēc Tēva dienas svētkiem glezna tiks izstādīta plašākai apskatei Rīgas Mākslas telpā.

 

Sportiski un aktīvi 

Norises vieta - ārpus kultūras vasarnīcas "Esplanāde 2014".

Reklāma
Reklāma

14.00 futbola sacensības - dēli pret tēviem; organizē futbola skola "Metta".

13.00 -14.00 "DK Dance", "Show Dance" paraugdemonstrējums 

14.00 - 15.00 bērnu pasākumu aģentūra "Richy Style" kopā ar Spaidermenu, Betmenu un Supermenu pulcina kopā supervaroņus un supertētus.

15.00 - 16.00 senās ķīniešu cīņas mākslas ušu paraugdemonstrējumi un atklātā ušu nodarbība; piedāvā Latvijas Ušu asociācija.

16.00 - 17.00 fotografēšanās ar animatoru, dejas un citas izklaides; organizē bērnu pasākumu aģentūra "Apelsin".

12.00 - 02.00 Vingrotava. Iespēja vingrot pilsētvidē uz īpaši izgatavotiem stieņiem.

12.00 - 16.00 "Knauf" flīžu mešanas sacensības - jautras un atraktīvas!

 

Izglītojoši 

12.00 - 16.00 Rīgas pašvaldības policisti kopā ar savu talismanu suni Rotto bērniem izrādīs policijas auto un motociklu. Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki bērniem un jauniešiem stāstīs par sabiedriskās kārtības jautājumiem, kā arī par drošību uz ielas, mājās, interneta vidē un citiem drošības jautājumiem. 

 

Tēva dienas svētkus un dzejoļu krājuma "Tētis" izdošanu atbalsta: Rīgas domes Labklājības departaments, papīrfabrika „Līgatne”, tipogrāfija „Dardedze”, portāli „Kasjauns.lv”, „Draugiem.lv”, AS „Druva Food”. 

 

 

Par pasākuma organizatoriem ģimeņu organizāciju „mammamuntetiem.lv” un „Fondu Mammām un Tētiem”

Ģimeņu organizācija „mammamuntetiem.lv” sākotnēji radās kā portāls vecākiem – tas jau piekto gadu stabili atrodas Latvijā 20 apmeklētāko interneta vietņu vidū. Taču laika gaitā, īstenojot daudzveidīgus sociālus projektus, portāla „mammamuntetiem.lv” redakcijas cilvēki nolēma dibināt arī savu nevalstisko organizāciju – nodibinājumu „Fonds Mammām un Tētiem”, tā kļūstot par ietekmīgu ģimeņu organizāciju. Nodibinājums savu īstenoto projektu dēļ ir jau saņēmis sabiedriskā labuma statusu. Ģimeņu organizācijas „mammamuntetiem.lv” un „Fonda Mammām un Tētiem” galvenie darbības virzieni ir portāla „mammamuntetiem.lv” veidošana, izglītojošu, sociālu kampaņu organizēšana, kā arī izglītojošu un radošu nodarbību un pasākumu rīkošana, vadīšana (gan bērniem, gan pieaugušajiem; pasākumi parasti apmeklējami bez maksas), izglītojošu un izklaidējošu grāmatu un bukletu izdošana. 

 

Plašākai uzziņai, kā arī organizāciju pieteikšanās tētu un bērnu gājienam:

fonds@mammamuntetiem.lv; tālr. 26466250.