Sācies festivāls Staro Rīga. 5 objekti, kas noteikti jāaplūko

15.novembrī Rīgā sācies multimediju mākslas objektu gaismas festivāls "Staro Rīga". Kopumā šogad pilsētā no 15.-18.novembrim būs apskatāmi 72 mākslas objekti, bet mammamuntetiem.lv piedāvā savu izlasi, kurus no gaismas instalācijām būtu noteikti jāredz. Lielākā daļa objektu būs apskatāmi Rīgas centrā, tādēļ mēs piedāvājam savu pastaigu sākt ārpus tā. Atgādinām, ka festivāls noris diennakts tumšajā laikā - no plkst.18-23.

Apskati arī gaismas instalāciju uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas fasādes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Apskati arī gaismas instalāciju uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas fasādes.

Zunda bāka

Gaismas instalācija, projekcija

RISEBA Arhitektūras un mediju centrs H2O 6, Ūdens iela 6

Kur plaši ūdeņi, tur bāka! Zunda bāka norāda uz vietu, kur kādreiz dzīvojuši zvejnieki un mastu šķirotāji. Kad, sekojot bākas tālu raidītajiem stariem, būsiet to atraduši, ienirstiet ūdeņu ņirboņā un skaņās kā meditācijā. Apstājieties, ieklausieties, ļaujieties viļņu maģijai!

Zunda baka

Pulsācija

Gaismas instalācija

Memoriālais parks Lielie kapi, Miera iela

Zemes pamatīgais un pilsētas trauksmainais pulss, sen aizgājušu cilvēku sirdspuksti, mūsu nemierīgā prāta duna. Mūsos pulsē paaudžu atmiņas, daudzreiz pārrakstīta vēsture, neapjaustas, bet skaidras zināšanas par to, kas esam.

pulsacija

Jāņtārpiņu gatve

Gaismas un skaņas instalācija

Reklāma
Reklāma

7. tramvaja galapunkts, Ausekļa iela

Jāņtarpiņi - Mēness mazie pavadoņi, spēlē gaismas mūziku, pieskaņojoties citām nakts balsīm. Cik žēl, ka paturēt šo brīnumu sev nav iespējams, jo noslēpumainie lidonīši izdziest līdz ar pirmo rīta gaismu, atstājot vien smaidu sirdī un ilgas pēc satikšanās.

jantarpinu gatve

Dzīvības formas

Gaismas instalācija, projekcija

Rīgas Dzemdību nams, Miera iela 45

Viens no pasaules brīnumiem - cilvēks. Dodoties izzināt sevi - cik drosmīgs, varens vai trausls viņš ir, cilvēks sastopas ar dabu, tās parādībām un skaistumu. Apturēsim ikdienas straujo ritumu un novērtēsim Cilvēka, Dabas un Visuma savstarpējo mijiedarbību.

Vingrotava

Sportiska aktivitāte ar gaismas projekciju

Stabu iela 1a

Pienācis laiks lauzt sabiedrībā valdošo uzskatu, ka pilsētnieki ir fiziski pasīvi! Vērojot gaismas un īsto vingrotāju priekšnesumus un pārdomājiet, ko darīt paši savas veselības un fiziskās formas attīstības labā Vingrotavā, kur inovatīvais mijas ar sportisko!

Vairāk uzzini www.staroriga.lv.