Dzīvesprieks un džungļu eksotika Sandras Silevičas gleznu izstādē "Bongo Bong"

No 1. līdz 25. martam mākslas galerijā "Slazds" skatāma gleznotājas Sandras Silevičas personālizstāde "Bongo Bong". Ieeja bez maksas.

Attēlā: gleznotājas Sandras Silevičas darbs no izstādes Bongo Bong.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā: gleznotājas Sandras Silevičas darbs no izstādes "Bongo Bong".

Nosaukums "Bongo Bong" ir rotaļīgs – darbi kā mazas dzirksteles ar košu un tīru krāsu palīdzību iemieso dzīvīgumu un reizē meditatīvu noskaņu. Pasaules nostūros izkaisītā mīlestības enerģija dāvā prieku, šī enerģija pastāv pati par sevi. Gleznās reālisma telpiskajā dimensijā un košu fantāziju vīziju sintēzē attēloti eksotiski portreti, dabasskati un ornamenti. Galvenie tēli ir tieši bērni, kas ir kā simbols jaunam sākumam, priekam un atvērtībai. Uzdevums ir notvert mirkli, saules gaismu un gleznojot apliecināt pasaules dvēseli.


Tuvojoties drīzai pavasara ieskaņai, "Bongo Bong" ir mākslinieces 4. personālizstāde, kurā būs aplūkojami jauni, vēl neredzēti darbi. Sandra Sileviča izstādēs piedalās kopš 2007. gada. Mācījusies Latvijas Mākslas akadēmijā glezniecību un Latvijas Kristīgajā akadēmijā ikonogrāfiju, tādejādi radot šo abu mākslas disciplīnu savdabīgu sintēzi. Māksliniecei svarīgs ir attēloto personāžu skatiens, krāsu tīrība, pozitīvas enerģijas strāvojums, hipnotisks šarms, kas sasaista gleznas varoņa un tās vērotāja acu skatienus. Darbos izmantotas latviešu uztverei netipiski drošas un košas krāsas, bet aiz dinamiskā fona un krāsām slēpjas ilgas pēc vasaras, saules pielietiem un bezrūpīgiem brīžiem.

Reklāma
Reklāma


Mākslas galerija
"SLAZDS"
Vecrīga, Aldaru iela 12/14
(tieši pie Zviedru vārtiem)
Ieskaties: http://www.makslasgalerija.lv