Repertuārs kinoteātrī "Splendid Palace" no 24. februāra līdz 1. martam

Kinoteātris "Splendid Palace" aicina ielūkoties repertuārā no 24. februāra līdz 1. martam.

Kinoteātrī Splendid Palace joprojām var noskatīties jaunāko latviešu filmu Kolka cool.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kinoteātrī "Splendid Palace" joprojām var noskatīties jaunāko latviešu filmu "Kolka cool".

LIELAJĀ ZĀLĒ
DZELZS LĒDIJA, Biogrāfija, drāma, Lielbritānija, 2011, 105 min

Režisors: Filids Loids
Lomās: Merila Strīpa, Džims Bordbents, Ričards Grants
„Dzelzs lēdija" ir apbrīnojams un intīms kinostāsts par Mārgaretu Tečeri (Merila Strīpa), pirmo un līdz šim vienīgo Lielbritānijas sievieti-premjerministri. Neskatoties uz šķiru un dzimumu diskrimināciju, vienai no vispazīstamākajām un  visietekmīgākajām 20.gadsimta sievietēm izdevās sasniegt politikas virsotnes, kurās līdz šim dominējuši vīrieši.
Par Tečeres atveidošanu izcilā un godalgotā aktrise Merila Strīpa ir nominēta „Zelta globusam".
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Lielajā zālē: 24.02. seanss 18:00, 26.02. seansi 18:00, 20:00, 28.02. seanss 18:00, 01.03. seanss 18:00
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

MĀKSLINIEKS
Komēdija, Francija, 2011

Režisors: Michel Hazanavicius
Lomās: Jean Dujardin, Berenice Bejo, John Goodman, James Cromwell
Holivuda, 1927.gads. Mēmā kino zvaigzne Džordžs Valentīns ir slavas zenītā: viņa filmām ir neiedomājami panākumi, viņu ieskauj kvēlu pielūdzēju pulks. Taču kinoteātros sāk parādīties skaņu filmas, un jaunais kino paģēr jau citādu aktierspēli un mīmiku. Sarūgtinoši, jo tas var kļūt par Džordža Valentīna karjeras galu. Tajā pašā laikā masu skatu aktrise Pepija Millere tikai sāk savu ceļu uz lielo kino...
Režisora Mišela Hazanavičusa filma "Mākslinieks" kļuva par 2011.gada Kannu kinofestivāla sensāciju, un titullomas tēlotājam franču aktierim Žanam Dužardēnam atnesa labākā aktiera godalgu.
Kinofestivāla "Baltijas pērle" atklāšanas filma "Mākslinieks" iekļauta ACME Film kolekcijā SMART.
Filma angļu un franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Lielajā zālē: 24.02. seanss 16:00, 20:00, 28.02. seansi 16:00, 20:00, 29.02. seanss 16:00, 01.03. seansi 16:00, 20:00              
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

MELANHOLIJA
Dānija, Zviedrija, Francija, Vācija, Itālija, 2011. Drāma, fantāzija, trilleris

Režisors: Lars fon Trīrs
Lomās: Kristena Dansta, Šarlote Geinsbūra, Kīfers Sazerlends
Justīne un Maikls ģimenes un draugu lokā svin kāzas, taču svinības pēkšņi pārvēršas par katastrofu Visuma mērogā - atklājas, ka Zemei tuvojas planēta Melanholija. Tūkstošiem gadu gigantiskais briesmonis ir slēpies aiz Saules, bet te piepeši mainījis orbītu un nu traucas pretim Zemei. Ar katru stundu Melanholija ir aizvien tuvāk un tuvāk, un cilvēces cerības izdzīvot kļūst aizvien mazākas...
Skandalozā dāņu režisora Larsa fon Trīra jaunajā filmā lomas atveido Kirstena Dansta, kas par darbu filmā tika pie labākās aktrises balvas Kannu kinofestivālā, Šarlote Geinsbūra, Kīfers Sazerlends, Šarlote Remplinga, Stellans Skarsgārds un citi.
Filma „Melanholija" iekļauta ACME Film kolekcijā SMART.
Vecuma ierobežojums: 12+
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Lielajā zālē: 26.02. seanss 15:30, 29.02. seanss 20:00            
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

IZRĀDE „PUSE NO SIRDS”
Galvenajās lomās: Zane Daudziņa, Aldis Siliņš
Režisors: Juris Rijnieks
Izrādē „PUSE NO SIRDS” aktieri Zane Daudziņa un Aldis Siliņš iejutīsies tipiska latviešu laulātā pāra attiecībās, ko dzīve piespiež doties prom no valsts, bet vēlāk atgriezties – vienam pie otra un Latvijā.
Ideja par izrādi radusies, PANNAI ar izrādi „Tētis” pirms gada viesojoties Īrijā, tāpēc iespējams, ka dažs labs Īrijas latvietis izrādē atpazīs piedzīvotas situācijas. Tas lieliski raksturo stand-up žanru – stand-up stāsti rodas no dzīves. Izrādes režisors J. Rijnieks stāsta par izrādes vadmotīvu – brauc uz kuru pasaules malu gribi, bet puse sirds paliek Latvijā. „Te nav ne liekas patētikas, ne banalitātes. Mēs gribam runāt par to, kā nosaukt vārdā nenosaucamo iemeslu, kāpēc Latvijā kāds vēl dzīvo un kāpēc tie, kas šobrīd atrodas ārpus Latvijas, ar bērniem sarunājas latviski un kopā svin Jāņus, Ziemsvētkus un vienkārši dzimšanas dienas, kāpēc gaida no Latvijas atsūtītos Kāruma sieriņus un rupjmaizi.”
Izrādes tapšanas procesu raksturo Zane Daudziņa: „Strādājot pie izrādes „Puse no sirds”, man ir kļuvis pilnīgi skaidrs, kas pietrūkst latviešiem. Tā ir mīlestība. Jā, tieši tik vienkārši tas ir! Un manas izrādes varones Annas galvenā atziņa – mana vērtība nemainās atkarībā no tā, ko un kur es daru.”
Aktieri Zane Daudziņa un Aldis Siliņš izrādīs ne tikai ķermeniskos daiļumus, bet demonstrēs arī intelektuālos dziļumus, ko tiem sarūpējusi teksta autore Aiva Birbele, iedvesmu smeļot klasiskās vārsmās:
Nav stāsta skumjāka ar mīlas metu,
Kā sāsts par Romeo un Džuljetu.
(Šekspīrs)
Stāsts jautrāks tapis par Jāni un Annu,
Kas mīlu uztur kā karstu pannu.
Tie krīzi pārvar gan valstī, gan mājās,
Kaut sanāk puspasauli izstaigāt kājām.
(Birbele)
„Puse no sirds” ir ceturtā izrāžu apvienības „Panna” producētā izrāde.
 Ieeja: 5 - 10Ls. Biļetes var iegādāties visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv Lielajā zālē: 25.02. plkst. 19:00
Vairāk informācijas: http://pannasteatris.lv/
 
MAZAJĀ ZĀLĒ
50 / 50 ASV, 2011. Drāma, komēdija

Režisors: Jonathan Levine
Lomās: Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt, Anna Kendrick, Anjelica Huston, Julia Benson
Režisors Džonatans Levins piedāvā drāmu ar komēdijas elementiem “50/50″ ar Setu Rodženu vienā no galvenajām lomām.
Ādams ir 27 gadus vecs, talantīgs un veiksmīgs radio žurnālists. Vizītē pie ārsta puisis uzzina, ka viņam ir reta vēža forma, kas ir bīstama 50 % gadījumu. Ar sava labāka drauga, mātes un jaunas vēža centra terapeites palīdzību, Ādams saprot to, kas viņam patiešām dzīvē ir svarīgs.
Mazajā zālē: 24.02. seanss 18:30, 26.02. seanss 18:30, 27.02. seanss 18:30, 28.02. seanss 18:30, 29.02. seanss 18:30, 01.03. seanss 18:30                        
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

ZVAIGZNES NO DEBESĪM
Režija: Hanss Šteinbihlers, Vācija, 2011, krāsaina, 103 min.
Lomās: Juliane Kēlere, Hannelore Elsnere, Karolīne Herfurta, Davids Kross, Rīdigers Foglers
Apbalvojumi: Bavārijas Kinobalva Labākā produkcija 2010
Kad Marga ar savu saderināto dodas pastaigā pa Jūrmalas pludmali, viņa vēl nenojauš, ka Jura atrastajā dzintarā ieslēgtā muša kļūs par viņas turpmākās dzīves simbolu. Pēc 60 gadiem Marga sasirgst ar Alcheimera slimību un iegrimst pasaulē, kurā arviena izteiktāk sajaucas tagadne un pagātne.
Līdz ar Margas nonākšanu psihiatriskajā ārstniecībā pēkšņi arī viņas meita, veiksmīgā žurnāliste Sofija, tiek konfrontēta ar ģimenes vēsturi. Kaut arī jau kopš bērnības meitas attiecības ar māti ir sarežģītas, Sofija pakļaujas vīra spiedienam un dodas uz klīniku Vupertālē. Tur viņa atrod apjukušu vecu sievieti, kas iestrēgusi savās atmiņās par pirmskara gadu Latviju.
Galu galā Sofija kopā ar māti dodas uz pārmaiņu procesā esošo zemi, lai no mātes atmiņu gabaliņiem izveidotu saprotamu attēlu. Ciemošanās laikā Sofija uzzina par mātes bezgalīgo mīlestību pret viņas tēvu Juri. Šī mīlestība aizsākās Latvijā 1930. gadu sākumā un zuda līdz ar politiskajām izmaiņām un iemīļotā neuzticību.
Arvien no jauna Marga atklāj atmiņu druskas, kas arī Sofijai liek uzdot jautājumus par viņas pašas identitāti. Jo vairāk Sofija uzzina par savu māti, jo vairāk atklājas, ka tie bijuši meli vien, ko Marga Sofijai visas dzīves laikā stāstījusi par viņu kopīgo pagātni…
Filma vācu valodā ar subtitriem angļu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu valodā.
Goethe-Institut Riga sadarbībā ar kino "Splendid Palace".
Mazajā zālē: 25.02. plkst. 18:30
Ieeja: 3.00Ls

HABEMUS PAPAM - MUMS IR PĀVESTS. Itālija, Francija, 2010

Režisors: Nanni Moretti
Lomās: Michel Piccoli, Nanni Moretti, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa
Spēlfilma “Habemus Papam” ir tradicionāls paziņojums latīņu valodā, kas nozīmē: „Mums ir pāvests!” Garīdznieku konklāvs vairākas dienas ir pavadījis nošķirtībā no ārpasaules, apspriežot dažādas kandidatūras. Arī cilvēku pūlis Sv. Pētera laukumā ir pacietīgi gaidījis. Visa spriedze koncentrējas uz to momentu, kad jaunievēlētais pāvests parādīsies uz balkona un sveiks visus ticīgos. Tomēr šajā brīdī rodas kāda visnotaļ negaidīta problēma – jaunajam pāvestam sākas panikas lēkme. Palīgā tiek saukts slavens psihoanalītiķis, kurš turklāt vēl ir ateists.
Nanni Moreti (1953, Itālija) ir itāļu režisors, producents, scenārists un aktieris, kura filmas vairakkārt nominētas Zelta Palmas zaram Kannu kinofestivālā – no tām Dēla istaba 2001. gadā šo apbalvojumu arī saņēma. Pēc studijām, 1970. gados pārdevis pastmarku kolekciju, lai iegādātos kinokameru. Viņa pirmā filma Ecce Bombo tūdaļ ieguva plašu atzinību un joprojām ir itāļu publikas iemīļota kinolente.
Filma itāļu valodā ar subtitriem latvieū un krievu valodā.
Mazajā zālē: 24.02. seansi 16:30, 20:30, 25.02. seansi 16:30, 20:30, 26.02. seanss 16:30, 27.02. seanss 16:30, 28.02. seanss 16:30, 29.02. seanss 16:30, 01.03. seanss 16:30      Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

KOLKA COOL Latvija, 2011 92min
Režisors: Juris Poškus
Lomās: Andris Keišs, Artuss Kaimiņš, Iveta Pole, Aigars Apinis, Varis Piņķis, Māra ķiemel, u.c.
Vasarīgs stāsts par diviem brāļiem un viņu ilūzijām par sievietēm. Andžas precību piedāvājums liek viņa draudzenei Simonai pārdomāt savu izvēli. Viņu attiecības tiek pakļautas pārbaudei, kad no jūras negaidot pārrdodas Andžas vecākais brālis Gvido. Savstarpējas ambīcijas brāļus gan šķir, gan vieno. Filmā netrūkst ironisku situāciju, kautiņu un Kurzemes piekrastei raksturīgās bravūrības.
Studija: FA FILMA
Mazajā zālē: 24.02. seanss 14:30, 25.02. seanss 14:30, 26.02. seansi 14:30, 20:30, 27.02. seanss 14:30, 28.02. seanss 14:30, 29.02. seanss 20:30, 01.03. seanss 20:30
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

EKSĀMENS Lielbritānija, 2009 Trilleris, detektīvs
Režisors: Stuart Hazeldine
Lomās: Adar Beck, Gemma Chan, Nathalie Cox, John Lloyd Fillingham, Chukwudi Iwuji, Pollyanna McIntosh, Luke Mably, Jimi Mistry
Astoņi talantīgi kandidāti ir tikuši līdz pēdējam pārbaudījumam, lai saņemtu darbu noslēpumainā un spēcīgā kompānijā.
Nokļūstot telpā bez logiem, uzraugs dod kandidātiem 80 minūtes, lai atbildētu uz vienu vienīgu jautājumu, bet vai tas ir tik viegli ka izklausās? Viņš izstāsta trīs noteikumus, kurus viņiem obligāti jāievēro, savādāk dalībnieki tiks diskvalificēti: nedrīkst runāt ar viņu vai bruņoto apsargu pie durvīm, nedrīkst rakstīt uz papīra  un nedrīkst atstāt telpu. Eksāmens sākas...
Saņemot papīru ar uzdoto jautājumu, kandidāti konstatē, ka tas ir pilnīgi tukšs. Kad sākotnējās neskaidrības ir mazinājušās, viens neapmierināts kandidāts raksta: "Es uzskatu, ka esmu pelnījis ...” -  viņš nekavējoties tiek izvests no telpas. Atlikušie kandidāti drīz vien izdomā, ka viņi drīkst sarunāties tikai savā starpā. Viņi vienojas sadarboties, lai noskaidrotu jautājumu: tad viņi varētu sākt konkurēt, lai uz to atbildētu.
Angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē:  27.02. seanss 20:30
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

ĀDA, KURĀ ES DZĪVOJU. Spānija, 2011 Drāma, trilleris
Režisors: Pedro Almodovar
Lomās: Antonio Banderas, Elena Anaya, Marina Paredes
Kopš viņa sieva guva apdegumus autoavārijā, Dr. Roberts Ledgards, ietekmīgs plastiskais ķirurgs, ieinteresējies par jaunas ādas izveidošanu, kas palīdzētu sievu glābt. Pēc divpadsmit gadiem viņam izdodas savā laboratorijā izstrādāt ādu, kas ir jutīga pret glāstiem, taču kalpo par vairogu kā pret ārēju, tā iekšēju agresiju, kam pakļauts mūsu lielākais orgāns. Lai to panāktu, viņš izmantojis šūnu terapijas sniegtās iespējas.
Papildus gadiem, kas pavadīti pētījumos un eksperimentos, Robertam nepieciešams izmēģinājumu trusītis cilvēka veidolā, līdzzinātājs, un sirdsapziņas pārmetumi te ir lieki. Sirdsapziņas pārmetumi gan nekad nav sagādājuši grūtības, jo tie nav viņa dabā. Marilija, sieviete, kura gādājusi par viņu kopš dzimšanas brīža, ir viņa uzticamākā sabiedrotā. Un kas attiecas uz izmēģinājumu trusīti...
Ik gadu dučiem abu dzimumu jauniešu pazūd no mājām, nereti - sekojot savai gribai. Vienam no šiem jauniešiem nāksies dalīties greznajā savrupmājā “El Cigarral” ar Robertu un Mariliju un ne aiz brīva prāta.
Vecuma ierobežojums: + 12
Filma spāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē: 28.02. seanss 20:30
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).
 
VESTIBILĀ
IZSTĀDE „DZIMUŠI RĪGĀ - SLAVENI PASAULĒ”

SIA ”Rīgas nami” pasākumu centrā – vēsturiskajā kinoteātrī ”Rīga”/”Splendid Palace” apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties izstādes "Dzimuši Rīgā - slaveni pasaulē" ekspozīcijā katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00. Pastāvīgā ekspozīcija tapusi SIA ”Rīgas namiem” sadarbībā ar Latvijas institūta speciālistiem.
Projekta mērķis ir iepazīstināt rīdziniekus un Rīgas viesus ar vistalantīgākajiem rīdziniekiem, kas kļuvuši slaveni ne vien Latvijā, bet Eiropā un visā pasaulē. Šos uzvārdus vieno vārds „izcilība” – Mihails Barišņikovs, Sergejs Eizenšteins, Mihails Tāls, Gunārs Birkerts, Vera Muhina, Raimonds Pauls, Kārlis Skrastiņš, Mariss Jansons…. Pavisam ekspozīcijā ietvertas 16 personības, kuru fotoportreti papildināti ar izzinošo informāciju par katras personības biogrāfiju un nozīmīgākajiem sasniegumiem, lai veidotu priekšstatu, kāpēc šie cilvēki ir izpelnījušies nedalītu atzinību Latvijā un tālu ārpus tās robežām.
Latvija ir lielisks paraugs tam, ka lielas idejas un lielas personības dzimst relatīvi mazās valstīs un pilsētās. Dinamiskie vēstures spēki, kas ir kaldinājuši šodienas Rīgu un Latviju, ir atstājuši nospiedumu šejienes cilvēkos, veidojot šejieniešiem raksturīgu un unikālu īpašību un vērtību kopumu.

JAUNAJĀ ZĀLĒ
RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY

Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.
SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.
Filmu veidotāji – scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Grehems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Rozins.
Filma katru dienu tiek demonstrēta kinoteātra „Splendid Palace” Jaunajā zālē.
Seansu sākums: 10.00 (ENG), 11.00 (RUS), 12.00 (ENG), 13.00 (RUS), 14.00 (ENG), 15.00 (RUS).
Ieeja: 5.00 Ls, bērniem 2.00 Ls. Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 4.00 Ls.

 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam.

Reklāma
Reklāma

Ieskaties: www.splendidpalace.lv