Šodien Zvaigznes grāmatnīcā notiks pasākums ģimenēm ar bērniem

Sestdien, 10. decembrī plkst. 11.00 Zvaigznes grāmatnīcas pagrabiņā Rīgā, K. Valdemāra ielā 6 notiks Evijas Gulbes un Lindas Lošinas grāmatas “Koko un Riko” atvēršanas svētki. Pasākumā atzīmēsim žurku puiku Koko un Riko dzimšanas dienu, būs rotaļas, spēles, dziesmas, mīklu minēšana un vēl citi jauki pārsteigumi. Pasākums paredzēts 3 līdz 10 gadus veciem bērniem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Evijas Gulbes (1979) sarakstītā bērnu grāmatā “Koko un Riko” ir asprātīgi un pamācoši stāstiņi par divu žurkulēnu Koko un Riko piedzīvojumiem, nedarbiem un draudzību.

Evija jau bērnībā vēlējusies rakstīt bērniem, tādēļ studējusi filoloģiju. Šobrīd viņa ir Hanzas vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja. Brīvajā laikā Evija sadarbojas ar radio SWH, sūtot jokus. Evija domā, ka „Lai būtu smieklīgi, vajag pabēdāties. Ja dzīvē bijis kāds pārdzīvojums, tad cilvēks saprot, kas ir prieks. Katrā jokā ir daļa patiesības, un dažs jokā saklausa arī nopietno pusi.” “Koko un Riko” ir pirmais autores stāstu krājums pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Viena žurkulēna prototips ir Gulbju ģimenes mājas žurka Koko, kurš, iznests pastaigāties, aizgāja pastaigāties „brīvā solī” un neatgriezās. Lai pārvarētu skumjas, vakaros Evija un viņas meita Elizabete gudroja, kā izbēgušajam draugam varētu klāties. Tā radās vairāki stāsti, ko tagad var izlasīt grāmatā.

Grāmatas jaukās ilustrācijas  zīmējusi Evijas draudzene – māksliniece Linda Lošina (1978). Šī ir pirmā viņas ilustrētā grāmata – tā piepildījies ir Lindas sapnis – kļūt par bērnu grāmatu ilustratori. Ikdienā Linda ir dizainere.

 

Reklāma
Reklāma