Rituma Ivanova izstāde Kalnciema kvartālā

No 29. jūlija Kalnciema kvartālā apskatāma Rituma Ivanova izstāde Unique.Felt. Ivanovs rāda lielformāta, filča tehnikā izpildītus četrus darbus un dažas gleznas, kuri labi papildinās Kalnciema kvartāla atmosfēru. Izstāde būs atvērta 3 nedēļas. Darbi apskatāmi Izstāžu mājā un Vīnu veikala zālē no otrdienas līdz sestdienai 12.00-22.00. 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

Darbi tapuši Simpozija Changing Felt laikā, kas notika 2007. gada oktobrī Tāšu muižā, Liepājas rajonā. Pateicoties Lietuvas mākslinieču grupai Baltos Kandys (Baltās kodes), mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Vācijas  apguva industriālā filca tehniku un radīja oriģinālus mākslas darbus. Filcs ir viens no senākajiem tekstila veidiem, tā darināšanas tehnika ir radusies Āzijā, Mongolijas stepēs. Tradicionāli šis materiāls tika izmantota dažādiem sadzīves priekšmetiem, piemēram, teltīm, sienu segām, spilveniem, praktiskam apģērbam – zābakiem, cepurēm, apmetņiem un arī maskām. Mūsdienās šī tehnika ir kļuvusi ļoti aktuāla un tiek izmantota sadzīves un dekoratīvu priekšmetu izgatavošanā, un mākslā. 

Kalnciema kvartāls ir restaurētu koka ēku kvartāls Pārdaugavas sirdī, Kalnciema ielā 35: vieta kultūras pasākumiem, zemnieku un amatnieku tirdziņiem un citām sabiedriskām norisēm.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

http://www.ritumsivanovs.com/