13. jūnijā tiešraidē no Londonas Covent Garden — "Makbets"

Pirmdien, 13. jūnijā plkst. 20:30 kino "Rīga" tiešraidē no Londonas "Covent Garden" rādīs Džuzepes Verdi operu "Makbets".

Publicitātes foto. Opera Makbets ir slavena ar savu valdzinošo mūziku un labi zināmu stāstu, kas ņemts no Šekspīra lugas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto. Opera "Makbets" ir slavena ar savu valdzinošo mūziku un labi zināmu stāstu, kas ņemts no Šekspīra lugas.

Filidas Loidas, kas ir labi zināma kā "Mamma Mia!" filmas režisore, operas "Makbets" jauniestudējumā titullomā debitē britu baritons Saimons Kīnlisaids. Godkārīgās un ambiciozās Lēdijas Makbetas lomā, kura mudina vīru nogalināt karjeras vārdā, debitē daudzsološais Ukrainas soprāns Ludmila Monastirska, kura jau ir iekarojusi vairāku Eiropas slaveno opernamu skatuves. Amerikāņu basbaritons Reimonds Aseto atveido Banko lomu — slepkavības upuri un sirdsapziņas simbolu. Uzveduma diriģents — Antonio Pappano.

Opera "Makbets" ir slavena ar savu valdzinošo mūziku un labi zināmu stāstu, kas ņemts no Šekspīra lugas. Centrālie tēli — nodevīgs un viltīgs pāris — ir spēcīgi izteikti raksturi, kurus Verdi izcili atklāj savā mūzikā. The Independent raksturo šo operu kā "...vissatraucošāko kolektīvā neprāta un nožēlas izvirdumu visā Verdi daiļradē."

Verdi dzīves lielā aizraušanās ar Šekspīru aizsākās 1847. gadā ar "Makbetu". Komponists uzskatīja, ka šī luga ir "viens no izcilākajiem cilvēka radītajiem darbiem", un kopā ar libretistu Pjāvi ķērās pie tās pārstrādāšanas "līdz šim vēl nepieredzētā" operas uzvedumā.

Biļetes uz izrādi var iegādāties kino "Rīga" un "Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

Ieskaties: www.kino.riga.lv

Reklāma
Reklāma