Pēc skatītāju pieprasījuma Bruno Skultes operai "Vilkaču mantiniece" papildizrāde!

4.jūnijā plkst.19.00 notiks latviešu komponista Bruno Skultes operas "Vilkaču mantiniece" jauniestudējuma papildizrāde.

Šobrīd vairs nav nopērkamas biļetes uz pirmizrādi 3.jūnijā un palikušas vien dažas uz 15.jūnija izrādi, bet publikas interese pastiprināti pieaug. Foto: skats no izrādes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šobrīd vairs nav nopērkamas biļetes uz pirmizrādi 3.jūnijā un palikušas vien dažas uz 15.jūnija izrādi, bet publikas interese pastiprināti pieaug. Foto: skats no izrādes.

„Esam ļoti gandarīti un patīkami pārsteigti par lielo skatītāju interesi par latviešu operas jauniestudējumu. Šobrīd vairs nav nopērkamas biļetes uz pirmizrādi 3.jūnijā un palikušas vien dažas uz 15.jūnija izrādi, bet publikas interese pastiprināti pieaug. Aicinām visus interesentus apmeklēt „Vilkaču mantinieces” iestudējumu 4.jūnijā. Par „Vilkaču mantinieces” iekļaušanu Rīgas Operas festivālā ir arī liela ārvalstu opermūzikas kritiķu interese. Ceram, ka interese par latviešu skatuves mūziku tikai pieaugs un sasniegs savu kulmināciju 2014.gadā, kad Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumu virtenē Opera piedāvās daudzu latviešu komponistu jaundarbu pasaules pirmizrādes,” atzīmē LNO izpilddirektore Selga Laizāne.

Izrādi, kas top ar Operas Ģildes ASV un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, veido diriģents Andrejs Jansons, režisore Ināra Slucka, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ieva Jurjāne; lomās iejutīsies Dana Bramane, Andris Ludvigs, Raimonds Bramanis, Inga Šļubovska, Gunta Davidčuka, Imants Erdmans, Rihards Mačanovskis, Armands Siliņš, Krišjānis Norvelis u.c.

Operu „Vilkaču mantiniece”, kas sacerēta 20. gadsimta 40. gadu beigās, savulaik iestudēšanai Maskavā ieteicis pasaulslavenais diriģents Leopolds Stokovskis, tomēr tam nebija lemts notikt. Pirmais operas koncertuzvedums Latvijā notika 2005.gadā LNO Jaunajā zālē. Koncerts tika ierakstīts, un to publicēja kompānija „Albany Records Troy”. Par operas koncertierakstu žurnāls „Das Opernglas“ rakstīja: „Visai veristisks stils, ko varētu ierindot kaut kur starp Pučīni un 20. gadsimta 50. gadu filmu krāšņo mūziku, piešķir operai pievilcīgu vitalitāti.“
"Bruno Skultes operā Vilkaču mantiniece visvairāk mūs interesē autora izvirzītā naida tēma. Un centrālais jautājums, ko pētām, operu iestudējot, skan - kā latviskajā dailē, šajā skaistumā, ko tik pašapzinīgi kopjam un ar ko pamatoti lepojamies, mājo tik milzīgs naids? Naida tēmai vēlamies pretī likt skaistuma un mīlestības tēmas. Skaistums un mīlestība ir spēks, kas spēj atbrīvot no naida," saka iestudējuma režisore Ināra Slucka.
30.maijā plkst.19.00 LNO Jaunajā zālē notiks „Sarunas pirms pirmizrādes”, kurās par „Vilkaču mantinieci” sarunāsies radošā komanda, bet filoloģijas doktors, prof. Viesturs Vecgrāvis lasīs lekciju „Vilkaču mantiniece – romāna autore un maz zināmais”.

 

Ieskaties: www.opera.lv

Reklāma
Reklāma