"Lope de Vega: Netiklis un Pavedējs" — kino "Rīga"

No 3. jūnija kino „Rīga” būs skatāma Andručas Vedingtona filma „Lope de Vega: Netiklis un Pavedējs” („Lope”). Šis ir aizraujošs un romantisks stāsts par slavenā spāņu dramaturga un dēku meklētāja Lope de Vega neticamo likteni.

Lope de Vega: Netiklis un Pavedējs ir aizraujošs un romantisks stāsts par slavenā spāņu dramaturga un dēku meklētāja Lope de Vega neticamo likteni.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Lope de Vega: Netiklis un Pavedējs" ir aizraujošs un romantisks stāsts par slavenā spāņu dramaturga un dēku meklētāja Lope de Vega neticamo likteni.

Lope de Vega (25.11.1562. — 27.08.1635.) bijis Migela de Servantesa spēcīgākais konkurents un viens no vadošajiem spāņu zelta perioda dramaturgiem un dzejniekiem. De Vega ir uzrakstījis neskaitāmu daudzumu darbu, kādēļ viņš tiek uzskatīts par vienu no ražīgākajiem autoriem pasaules literatūrā.

Vedingtona ceturtajā filmā „Lope de Vega: Netiklis un Pavedējs” ir redzama spāņu aktrise Leonora Votlinga („Runā ar viņu” / „Hable con ella”, „Mana dzīve bez manis”/ „My Life Without Me”, „Parīze, es mīlu tevi” / „Paris, je t'aime”), spānis Luiss Tosārs („Kamera 211” / „Celda 211”, „Ziedi no citas pasaules malas” / „Flores De Otro Mundo”, „Visas dienas svētdienas”/"Los lunes al sol), brazīliete Sonija Braga. Galvenajā lomā spēlē Alberto Amans („Kamera 211” / „Celda 211”).

Viens no apbalvotākiem video klipu veidotājiem Brazīlijā Andruča Vedingtons ir uzņēmis arī vairākas komerciālas TV filmas, seriālus un dokumentālās filmas.

XVI gadsimts, Spānija. Jaunais talantīgais dramaturgs Lope de Vega pēc kara atgriežas Madridē. Viņš ir godkārīgs, alkst dzīvot un rakstīt... Lope cer tikt godā un cieņā, bet viņam nav ne vajadzīgo sakaru, ne naudas. Nākas pelnīt iztiku, pārrakstot slavenāku autoru darbus. Lope karsti iemīlas sava darba devēja meitā Elēnā, un sākas vētrains romāns. Elēna jau ir precējusies un nebūt nevēlas šķirt laulību. Aizvainotais un dziļi sāpinātais Lope atriebjas un ir spiests bēgt, lai nesaņemtu atmaksu.
Lopem nelaimē palīdz bērnības draudzene Isabela. Arī viņai ir noslēpums — izrādās, ka viņa jau sen ir iemīlējusies godkārīgajā puisī. Ceļojot divatā, Lope saprot, ka īstenībā viņa sirds pieder Isabelai. Taču krass likteņa pavērsiens sagādā jaunu pārsteigumu...


Ieskaties: www.kino.riga.lv
 

Reklāma
Reklāma