Operā "Traviata" dziedās uzlecoša opermūzikas zvaigzne

5.aprīlī Džuzepes Verdi operas Traviata uzvedumā LNO debitēs uzlecošā operas zvaigzne — Krievijas Valsts Akadēmiskā Lielā teātra soliste Dināra Alijeva.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Dziedātāja saņēmusi atzinību vairākos starptautiskos konkursos, tostarp Marijas Kallasas (Atēnas, 2007), Jeļenas Obrazcovas (Sanktpēterburga, 2007), Frančesko Vinjas (Barselona, 2010) konkursos un Plasido Domingo Operalia (Filarmonica Della Scala, 2010). Viņa ir Irinas Arhipovas fonda goda medaļas ieguvēja. Dziedātājas karjeru viņa sākusi Baku Operas un Baleta teātrī, kura soliste bijusi no 2002.līdz 2005.gadam. Kopš 2009.gada Dināra Alijeva ir Krievijas Valsts Akadēmiskā Lielā teātra soliste.


Dināras Alijevas repertuārā ir tādas lomas kā Violeta (Dž.Verdi "Traviata"), Mikaēla (Ž.Bizē "Karmena"),  Mimī un Mizete (Dž.Pučīni "Bohēma"), Liu ("Turandota"), Magda ("Bezdelīga"), Laureta ("Džanni Skiki"), Neda (R.Leonkavallo "Pajaci"), Nāra (A.Dvoržāka "Nāra"), Margareta (Š.Guno "Fausts"), Tatjana (P.Čaikovska "Jevgeņijs Oņegins"), baroka mūzika, G.F.Hendeļa un V.A.Mocarta skaņdarbi, Rietumeiropas un krievu komponistu dziesmas, senas krievu romances.


Dziedātāja aktīvi koncertē prestižākajās Krievijas koncertzālēs un dzimtajā Azerbaidžānā. Viņa pastāvīgi sadarbojas ar vadošajiem Krievijas diriģentiem un orķestriem — Vladimiru Fedosejevu un P.Čaikovska Lielo simfonisko orķestri, Vladimiru Spivakovu un orķestri "Maskavas virtuozi", Vladimiru Gorenšteinu un Krievijas Valsts Akadēmisko simfonisko orķestri, Juriju Temirkanovu un Sanktpēterburgas Filharmonisko orķestri, Nikolaju Korņevu un Sanktpēterburgas Valsts Simfonisko orķestri. Ārpus Krievijas Dināru Alijevu vieno radoša sadarbība ar itāliešu diriģentiem Fabio Mastrandželo, Džulianu Korelu, Džuzepi Sabatīni u.c. Māksliniece uzstājusies arī Eiropas un ASV prestižākajās koncertzālēs.

Reklāma
Reklāma


Izrādē pirmo reizi Rīgā Žorža Žermona lomā iejutīsies Azerbaidžānas Akadēmiskā operas un baleta teātra solists Avazs Abdulajevs. Debijas lomas Traviatā arī LNO kora māksliniekiem — Deniss Trans būs Daktera, bet Viesturs Vītols — Barona lomā. Pie diriģenta pults: Lielās Mūzikas balvas 2010 laureāts nominācijā Gada debija Atvars Lakstīgala.

 

Ieskaties: www.opera.lv