No 4. februāra kino "Rīga": "Seržs Geinsbūrs, varonīgā dzīve"

Februāra pirmajā piektdienā kino Rīga sāks rādīt filmu SERŽS GEINSBŪRS, VARONĪGĀ DZĪVE / SERGE GAINSBOURG, VIE HÉROÏQUE par pazīstamo franču dziedātāju, mūziķi, aktieri, dzejnieku, režisoru un sieviešu siržu lauzēju Seržu Geinsbūru. Filmas Latvijas pirmizrāde notika aizvadītajā gadā festivālā Baltijas Pērle.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

SERŽS GEINSBŪRS, VARONĪGĀ DZĪVE ir filma par cilvēku, kura vārds gandrīz 25 gadu garumā turējās dzeltenās preses un glancēto žurnālu lapās. Geinsbūra mīlestība pret sievietēm, vājība pret alkoholu un tabaku, kaisle pēc visa veida tabu laušanas piešķīra skandalozajai personai leģendas oreolu. Viņam bija neparasta dzīve. Viņa mūzika bija fantastiska. Viņa leģendāro mīļāko vārdi ir Bridžita Bardo, Žiljeta Greko, Katrīna Denēva, Izabella Adžāni, Džeina Birkina… Birkina deva priekšroku Geinsbūram, atraidot Alēna Delona uzmanības apliecinājumus. Viņi nodzīvoja kopā 11 gadus un viņu meita Šarlote ir viena no mūsu laika ievērojamākajām aktrisēm (Antikrists, Mūsu tēvs, kas mīt kokā, 21 grams, Sapņu zinātne).   

Reklāma
Reklāma


Biogrāfiska filma, filma – fantāzija SERŽS GEINSBŪRS, VARONĪGĀ DZĪVE ir oriģināls un pārliecinošs mēģinājums parādīt šī ekstravagantā un talantīgā cilvēka dzīvi, kurš kļuvis par mūzikas ikonu. Lielisks un nevainojams galvenajā lomā ir Ēriks Elmosnino, pārējās lomās – Letīcija Kasta, Sāra Forestjē, Lūsija Gordone. Filma ir veidota pēc režisora Džoana Sfara grafiskās noveles par Seržu Geinsbūru. Animācijas titrus filmas sākumā Stafs gleznojis pats. Šis nav pirmais mēģinājums uzņemt filmu par leģendāro dziedātāju, taču šī ir pirmā lente, ko akceptē viņa ģimene.

„Bohēma, kas tinas cigarešu dūmos filmā ir valšķīga un samaitāti pievilcīga. Daudz krāšņu detaļu. Šoreiz filma, manuprāt, glaimo vīrietim medniekam, bet, kā zināms, daudzas viņa mīļākās joprojām ir pie labas veselības un mēs viņu vārdus zinām.” /Daira Āboliņa/
Bet „priekšā vēl ir ļoti ilga dzīves maskarāde, kurā gan diezin vai kāds kādreiz manu seju ieraudzīs”. /Seržs Geinsbūrs/


Ieskaties: http://www.kino.riga.lv