No 28. janvāra kino "Rīga" – filma KELINA

No 28. janvāra kino Rīga sāk demonstrēt filmu KELINA / KELIN – spožu Kazahstānas kino mākslas apliecinājumu pasaulē. Filma tika izvēlēta Oskara pirmsnomināciju izlasē (pre-short list) kategorijā Gada labākā ārzemju filma 2010.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

KELINA ir „episks mīlas stāsts par kaislību, nodevību, slepkavību un atriebību dzīvības un krāsu piepildītā dabas ainavā” – tā The Hollywood Reporter.

Filma, kuras režisors ir Jermeks Tursunovs, tika uzņemta cilvēka neapdzīvotajos Alatau kalnu rajonos. Priekšplānā tiek izvirzīti vizuālā forma un darbība, tekstam atstājot mazsvarīgu lomu, tādejādi pastiprinot juteklisko uztveri. Pirmo reizi uz ekrāna ir redzami šamaņu rituāli, kuri parāda pagānisko saikni starp cilvēku un dabu.     

Sižets vijas ap vienu ģimeni, kuru dzīvi nosaka senas tradīcijas. Ģimene pavada savu meitu uz jaunā vīra mājām, kur jaunajam pārim nāksies dzīvot kopā ar vīra māti un jaunāko brāli. Neskatoties uz piespiedu laulību, meitenei veidojas priekšstats, ka vīrs nemaz nav tik slikts, taču ģimenes miers neturpinās ilgi.


Ieskaties: www.kinoriga.lv
 

Reklāma
Reklāma