Svētku dienās – koncerts „Pacel acis!”

18. un 19. novembrī  gaidāms brīnišķīgs koncerts – Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes koncertstāsts „Pacel acis”.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Koncerti notiks Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 18.novembrī plkst. 16:00 un Lielvārdes luterāņu baznīcā 19.novembrī plkst. 13:00. Dziedās Kristīne Zadovska un Zigfrīds Muktupāvels.

Reklāma
Reklāma


Autori par koncertstāstu „Pacel acis!” -
 Jānis Lūsēns:
„Māra Zālīte manā komponista biogrāfijā ieņem nozīmīgu vietu. Kopā radīti 8 lieli kopdarbi, no kuriem šajā koncertstāstā skanēs mums – autoriem, tuvākās un nozīmīgākās dziesmas, kuras, laikam ejot, šķiet tikpat dzīvas, aktuālas un īpašu mīlestības enerģiju starojošas. Māra  mazās esejās un dzejā palīdzēs klausītājiem atkal satikties ar iemīļoto izrāžu „SFINKSA”, „KAUPĒN, MANS MĪĻAIS”, „HOTEL  KRISTINA”  un „ MISTĒRIJA PAR SAPNI UN MĪLESTĪBU” varoņiem un notikumiem”.
Māra Zālīte:
„ Daudz dažādu personāžu un lomu ir mūsu kopdarbos ar Jāni Lūsēnu. Katram atsevišķam darbam ir savs galvenais varonis vai varone. Bet visos darbos, personu sarakstā neparādoties, ir ierakstīta vēl kāda loma. Mītiska, vēsturiska, izsapņota, reāla, simboliska - tā ir visu mūsu muzikāli dramatisko darbu galvenā varone – Latvija. Tā, ko elpojam kā gaisu, tā, kas ir mūsu dzīves satvars . To lūdzam, to sūdzam. Tai atklājamies, to atklājam. Pie tās tveramies. To tveram. To izsāpam, to izdziedam. Pacel acis, Latvija!”