Opera "Triptihs" – 23.novembrī uz kino "Rīga" lielā ekrāna

Otrdien, 23. novembrī plkst. 19:00 visi tiek laipni aicināti uz kino Rīga lielā ekrāna noskatīties Milānas La Scala uzvedumu Triptihs (Dž. Pučīni).

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

„Kā sievai piekrāpt vīru, nenojaušot, ka uz viņpasauli nāksies doties kopā ar mīļāko. Kā nomirt klosterī dziļās bēdās. Visbeidzot: kā nomirt savās mājās dabīgā nāvē, neiedomājoties, ka Tevi ar tik lielu centību mēģinās aptīrīt paša radinieki.
Neraugoties uz nepārtraukto nāves klātbūtni, Džakomo Pučīni meistarīgais Triptihs patiesībā ir trīs aizkustinoši stāsti par dzīvi!” – muzikologs Mikus Čeže.

La Scala iestudējuma režisors ir viens no ietekmīgākiem Eiropas režisoriem Luka Ronkoni. Pie diriģenta pults – Rikardo Šalī. Lomās – La Scala zvaigznes Barbara Fritoli, Leo Nuči, Nino Mačaidze, Huans Ponss, Miro Dvorskis, Anna Maria Popesku un citi.

Triptihs ir dārgumu lādīte, kurā slēpjas trīs viencēliena operas: Apmetnis, Māsa Andželika un Džanni Skiki. Komponists Džakomo Pučīni bija iecerējis, ka tās vienmēr tiek izpildītas kopā un kļuva ārkārtīgi nikns, kad tās izrādīja atsevišķi. Apmetnis, ir drūms un nomācošs stāsts par aizliegtu kaisli, pilns nežēlības un spriedzes, kas saistās ar verisimo – reālisma – operu. Māsa Andželika (Pučīni favorīte) sākas ar kādas mūķenes dziļi personīgu ziedošanos un beidzas ar cildenu vēstījumu par grēku piedošanu. Vakars noslēdzas ar Džanni Skiki (publikas favorīte), līksmu, komisku farsu par alkatību un korupciju, kas nemainīgi iededz smaidus publikas sejās.

Latvijā Triptihu šogad ar panākumiem ir iestudējis Viesturs Kairišs. Uzveduma pirmizrāde notika Rīgas Operas festivālā un tajā bija iesaistīti gandrīz visi LNO solisti un viesi Kristīne Opolais, Asmika Grigorjana, Kosma Ranuers un citi. Šis iestudējums ir iekļauts LNO repertuārā.

Nākamā opera
7. decembrī plkst. 18:00 kino Rīga uz lielā ekrāna visiem operas cienītājiem tiek piedāvāta vienreizēja iespēja „būt klāt” La Scala SEZONAS ATKLĀŠANAS pasākumā un TIEŠRAIDĒ no Milānas baudīt R. Vāgnera operas Valkīra PIRMIZRĀDI.

Biļetes pārdošanā kino Rīga un Biļešu serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas uz tiešraidēm – no 6 līdz 12 Ls, uz ieraktiem – no 6 Ls līdz 10 Ls.
 

Reklāma
Reklāma