"VIRTUVE DVĒSELEI" – kino "Rīga" no 19. novembra

Piektdien, 19. novembrī plkst. 17:00 kino Rīga notiks Fatiha Akina jaunās komēdijas VIRTUVE DVĒSELEI (SOUL KITCHEN) pirmizrāde, kuras laikā mūzikas pavadībā būs iespējams baudīt pēc īpašās receptes pagatavoto kokteili Soul Kitchen. Filma nesen tika nominēta Eiropas Kinoakadēmijas balvai kā Labākā filma 2009.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

"Šī ir filma par dzeršanu, ēšanu, ballītēm, dejošanu un mājām. Es vēlējos radīt filmu par mājām, taču tādu, kas nebūtu vienas tautības ierobežota, filmu nevis par Vāciju vai Turciju, bet par mājām ne kā vietu, bet kā attieksmi un esības stāvokli."
Fatihs Akins

VIRTUVE DVĒSELEI ir filma par ģimeni un draudzību, mīlestību, atbildību un uzticību, par to, kā pasargāt vietu, ko saukt par mājām, pasaulē, kas kļūst arvien neparedzamāka. Fatihs Akins tajā sapulcējis savu iepriekšējo filmu labākos aktierus – Adamu Busdokus (ĀTRI UN NESĀPĪGI / SHORT SHARP SHOCK, PRET SIENU / HEAD-ON), Moricu Bleibtreju (SOLINO / SOLINO, JŪLIJĀ / IN JULY) un Birolu Īnelu (PRET SIENU / HEAD-ON, JŪLIJĀ / IN JULY).

Šī ir noskaņas filma, kas liek skaļi smieties un just līdzi. Nozīmīga vieta tajā ierādīta mūzikai, jo mūzika ir dvēseles pārtika. Restorāna Soul Kitchen dvēsele ir soul mūzika: no Kool & The Gang, Kvinsija Džonsa un Mongo Santamarias nepārspējamajiem instrumentālajiem gabaliem līdz klasiskām Sema Kuka un Rutas Braunas R&B dziesmām. Taču filmas skaņu celiņā sastopams ne tikai souls – tajā dzirdams arī Hamburgas hiphops un elektroniskā mūzika, roks dzīvajā, grieķu rembetiko un La Paloma. Tas ir Fatiham Akinam raksturīgs dīdžejsets.

Turku izcelsmes Vācijā dzīvojošais režisors mēģina radīt klasisku vēstījuma filmu iespējami oriģinālā veidā, paliekot uzticīgs žanram un vienlaikus saglabājot savu personīgo stilu. Stāsts ir patiess, un tādi ir arī aktieri.

ĪPAŠA AKCIJA! Uzrādot filmas VIRTUVE DVĒSELEI kino biļeti kinoteātra kafejnīcā TINTO Vīna Telpa, saņem kokteili Soul Kitchen par ļoti īpašu cenu.


Ieskaties: www.kino.riga.lv
 

Reklāma
Reklāma