Opera "Taīda" – kino "Rīga" uz lielā ekrāna

Kino Rīga operu tiešraižu un ierakstu ciklu  14. aprīlī plkst. 19.00, turpinās Žila Masnē opera Taīda ar Barbaru Fritoli titullomā. Turīnas Karaliskā teātra trupas iestudējums savaldzina ar spilgtu vokālo sniegumu un neparastu scenogrāfiju, kurā meistarīgi apvienota bagātīga fantāzija un laikmetīgs minimālisms. Pirms izrādes – diriģenta Imanta Resņa komentārs.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Anatols Franss, romāna Taīda autors, otrajā dienā pēc operas pirmizrādes rakstīja vēstulē Žilam Masnē: „Dārgais Maestro! Jūs ļāvāt manai nabaga Taīdai visspožāk iemirdzēties lirisko varoņu zvaigznājā! Pateicoties Jums es tagad izjūtu slavas saldumu! Esmu sajūsmā! Taīdas ariozo un operas fināls – tas ir patiešām brīnumskaisti! Dziļā cieņā spiežu Jūsu roku!”

Reti iestudētās izrādes jaunā versija uz Eiropas opernama skatuves piesaistīja opermīļu uzmanību visā pasaulē. Iestudējuma galveno partiju izpildītāju Barbaras Fritoli un Lado Ataneli vokāls spēj ievest klausītājus gan jutekliskā kurtizāņu pasaulē, gan likt izdzīvot dramatiskus vientulības brīžus. Savukārt diriģents Džanandrea Noseda, prasmīgi izgaismojot instrumentālās nokrāsas, raisa klausītājos vīzijas par eksotiskajiem un erotiskajiem Austrumiem.


Nākamā izrāde būs 21. aprīlī plkst. 21:00 – V. A. Mocarta opera Bēgšana no serāla tiešraidē no Barselonas Liseu (Gran Teatre del Liceu ). 29. aprīlī plkst. 21:00 tai sekos Dž. Verdi operas Simons Bokanegra tiešraide no Milānas La Scala (Teatro alla Scala) ar Plāsido Domingo titullomā.

Biļetes jau pārdošanā kino „Rīga” un „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.  Biļešu cenas no 6 līdz 10 Ls, uz tiešraidēm – no 8 līdz 12 Ls.
 

Reklāma
Reklāma