Izdota jauna bērnu grāmatu "Līzelotei nenāk miegs"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā vācu rakstnieka un mākslinieka  Aleksandra Štefensmeijera bērnu grāmatu “Līzelotei nenāk miegs.” No vācu valodas tulkojusi Aija Jakoviča. Grāmata piemērota bērniem vecumgrupā no 4-9 gadi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saimniece, kā katru vakaru, lopiņiem ir izlasījusi priekšā vakara pasaciņu. Taču Līzelote nevar aizmigt. Vai viņai likties gultā blakus saimniecei vai tomēr labāk iekārtoties pie vistām? Ne saimniece, ne vistas nav sajūsmā. Izceļas liels haoss. Saimnieces gulta sabrūk, un arī vistu kūts ir neglābjami pagalam pēc Līzelotes mēģinājumiem tur iekārtoties uz gulēšanu. Beigās visi lauku sētas iemītnieki ir pamodināti. Bet ko dara Līzelote?

 

“Smieklīgs stāsts par to, kā Līzelote nevar aizmigt, kad ir jādodas pie miera un to kā viņa iekrīt dziļā miegā, kad visi pārējie jau ir nomodā. Šī ir bilžu grāmata, kas neatstāj vienaldzīgu ar jautrām niansēm un mīļiem varoņiem” Claudia Goldammer (www.kinderbuch-couch.de).

 

Grāmatas autors Aleksandrs Štefensmeijers dzimis 1977. gadā Austrumvestfālenē, Vācijā. Viņš studējis  Minsteres universitātes Dizaina nodaļā un sācis strādāt par ārštata ilustratoru vēl būdams students. Aleksandrs Štefensmeijers radījis daudzus stāstus ar ilustrācijām par gotiņas Līzelotes piedzīvojumiem.

 

Reklāma
Reklāma

Viņa pirmā grāmata ar nosaukumu “Līzelote spēlē paslēpes” ir pasaulē labi pazīstams bestsellers. Mūsdienās Aleksandrs Štefensmeijers dzīvo un strādā Minsterē kā autors un ilustrators.

 

Grāmatiņas par Līzelotes piedzīvojumiem tulkotas 21 valodā, bet Šveices kalnos Menlihenē ir izveidots Līzelotes atrakciju parks bērniem.

 

Izdevniecība “Latvijas Mediji” šī gada pavasarī, iepriecināja mazos lasītājus, izdodot Aleksandra Štefensmeijera bērnu grāmatu “Līzelote negrib mazgāties”.