Izdevniecības "Avots" jaunumi par veselību un pasaka bērniem

Izdevniecības "Avots" jaunumu plauktā katrs sev kādu lasāmgrāmatu atradīs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Anatolijs Danilāns “Par ilgu un laimīgu dzīvošanu”

Anatolijs Danilāns ir pieredzējis ārsts gastroenterologs un vairāku grāmatu autors. Savā jaunākajā izdevumā dakteris piedāvā viegli uztveramus un bagātīgi ilustrētus padomus par lietām, kas darāmas, lai baudītu labāku dzīves kvalitāti, gadiem ritot.

 

Uzzinām, kas (un kāpēc) ēdams: piemēram, vai olas, piena produkti un kafija nāk par labu vai kaitē, un kādēļ tā. Kāpēc svarīgi uzņemt D vitamīnu un kā ķermeni ietekmē dažādas fiziskās aktivitātes? Kālab svarīgi smaidīt no sirds un domāt gaišas domas.

 

Noslēgumā dakteris min, ka labāk zina katra organisms pats, tā ka viņa vārdi nav uztverami kā bezierunu recepte laimīgai dzīvei, jo galu galā katra paša individuālais viedoklis ir liela dzīves kvalitātes sastāvdaļa. Taču veikt izvēli ir daudz vieglāk, ja saprotam, kā tieši ēdiens, fiziskā aktivitāte un prāta stāvoklis ietekme to, ko mēs dēvējam visaptverošajā vārdā “dzīve”.

 

Autora vēstījums ir lakonisks, humora piesātināts, tālab uzrunās arī to, kas medicīnas smalkumos iedziļināties nevēlas.

 

 

“Kāju veselība” (Sast. Ruta Darbiņa)

 

Šis izdevums ir kodolīgs ceļvedis pēdu un kāju veselībā, un ne tikai! Izrādās, ka ne vien plaukstu līnijas, bet arī pēdas satur bagātīgu informāciju gan par mūsu personību, gan dzīves ceļu un emocionālo stāvokli.

 

Še uzzinām, ko par mums liecina mūsu pēdu tips un to nokrāsa, kā lasāmas to līnijas, ko iesākt tādos gadījumos, ja uzrodas varžacs, ieaug nags vai piemeklē citas ligas, kā arī par to, kādi emocionālie sastrēgumi būs šo likstu pamatā. Aplūkoti arī krampji, podagra, vēnu problēmas, ceļgalu un gūžu sāpes, pastiprināta kāju svīšana utml. Sniegti arī mājās veicami vingrojumi un dažādas metodes attiecīgo simptomu mazināšanai un profilaksei, kā arī pirmās palīdzības soļi nopietnākos gadījumos.

 

Kājas nav atsevišķa ķermeņa daļa, kam ar pārējo ķermeni nav nekāda sakara – nē, nereti kaite, kas skar ekstremitātes, liecina par visa organisma vājumu! Piemēram, podagra, liecina, ka izjaukts organisma līdzsvars un nepieciešams pielāgot uzturu tā, lai to atjaunotu, savukārt krampji norāda uz mikroelementu trūkumu.

 

Reklāma
Reklāma

Grāmatu bagātina viegli uztveramas ilustrācijas.

 

 

“Istabas augu enerģija” (Sast. Baiba Meldra)

 

Augi ir teju senākais cilvēka draugs. Visi zina, ka augi uzņem ogļskābo gāzi un izdala cilvēka plaušām tik vērtīgo skābekli. Bet tas vēl nav viss – kā jebkuram dzīvam organismam, arī augiem piemīt savs unikālais elektromagnētiskais starojums, kas spēj ietekmēt apkārtējo vidi.

 

Piedevām augi pārstrādā arī nevēlamos ķīmiskos savienojumus. Ja gaiss ir ļoti piesārņots, ar auga spēkiem vien nebūs gana, taču telpā, kurā bieži uzturas cilvēki, tiek smēķēts vai gatavots ēdiens, augi var veiksmīgi absorbēt kā aromātus, tā arī dažādas kaitīgas vielas.

 

Šis krāsaini ilustrētais un kompaktais ceļvedis palīdzēs izraudzīties piemērotākos augus dažādām situācijām: guļamtelpai, bērnistabai, dzīvojamai istabai, virtuvei, darba un citām sabiedriskām telpām. Še uzzinām, kuri augi gādā par mieru un labu omu, kuri veicina možu garu un kuras puķes uzlabo ekoloģisko līdzsvaru noslogota telpā.

 

Izdevumam ir divas daļas – pirmajā aplūkojam, kā izraudzīties augu savas dzīves telpas un situācijas vajadzībām, kā arī apskatām dažādas alternatīvas (piemēram, Baha ziedu preparātus), savukārt otrajā daļā uzskatāmi parādīti aptuveni 50 Latvijā pieejami telpaugi, īsi un kodolīgi norādot to fiziskās vajadzības, kā arī enerģētisko un reizēm arī ekoloģisko devumu.

 

“Brīnumu brīnumi - krievu tautas pasakas”

 

Šajā mazajā grāmatiņā paralēli lasāmas divas iemīļotas krievu tautas pasakas – “ Māsiņa Aļonuška un brālītis Ivanuška”, kā arī “Ragana Kaulakāja” gan latviski, gan krieviski. Izdevumu bagātina ilustratores Maijas Lindes rotaļīgās bildes, un tas lieliski palīdzēs apgūt attiecīgo svešvalodu kā latviešu, tā krievu bērniem.

 

 

 

www.avotsabc.lv