Tikt galā ar sevi

Cik liela nozīme saslimšanā un slimības ārstēšanā ir garīgajiem, emocionālajiem procesiem? Kāpēc daži cilvēki naktī zogas pie leduskapja, jo bez maltītes nespēj aizmigt? Vai slimību iespējams "pieburt"? Un kāda nozīme medicīnā ir ticībai? Par to grāmatā "Tikt galā ar sevi" sarunājas psihoterapeite Diāna Lapsa un endokrinologs Valdis Pīrāgs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Diāna Lapsa:

- Gaidītam un mīlētam bērnam būs vieglāk dzīvot. Mīlētu bērnu dzīvē parasti pavada veiksme. Tāds cilvēks izaug, būdams drošs par sevi, un viņš visu mūžu saglabā domu, ka ir veiksminieks. Un šī pārliecība jau pati par sevi ved pie panākumiem.

- Esmu uzklausījusi neparastus un patiesībā visai skumjus stāstus par to, kā cilvēki pēc gadiem ilgas romantiskas sarakstes internetā beidzot ir satikušies. Lai gan internetā valdījusi dvēseļu tuvība un pilnīga sapratne, pirmā reālā satikšanās diemžēl beigusies ar pilnīgu fiasko un milzīgu vilšanos.

 

Valdis Pīrāgs:

- Cilvēkam dota īpaša izdzīvošanas spēja, kas palīdz pārvarēt vissāpīgākos likteņa triecienus un stresa situācijas. To var dēvēt par veselīgo kodolu, par īpašu cilvēka spēju atgūties vissarežģītākajās situācijās.

Reklāma
Reklāma

- Labā ārstā apvienojas četri komponenti - viņš reizē ir zinātnieks, amatnieks, mākslinieks un burvis.

- Patiesībā lielākās, dižākās un nozīmīgākās lietas risinās nevis ārpusē, bet gan mūsos pašos. Diemžēl modernais cilvēks šo sapratni lielā mērā ir zaudējis. 

 

Ieskaties: www.jumava.lv