Zaļie kokteiļi veselībai un enerģijai

Apgādā Zvaigzne ABC klajā nākusi veselīga uztura speciālistes un svaigēšanas autoritātes Viktorijas Butenko grāmata "Zaļā dzīve". Grāmata kļuvusi populāra visā pasaulē un ir tulkota 26 valodās. ”Zaļā dzīve” turpina nesen apgādā izdotās R.O. Janga grāmatas “pH brīnums” iesākto tēmu par veselīgu vidi organismā un sniedz  mums fantastisku ieroci cīņā par savu veselību – zaļos kokteiļus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Kas tad ir zaļie kokteiļi? Tie ir sablenderēti zaļie lapu dārzeņi, zaļaugi vai citas hlorofilu saturošas ēdamas lapas kopā ar augļiem. Pats svarīgākais, lai mēs ar uzturu uzņemtu hlorofilu. Fizioloģiski hlorofils apgādā mūsu organismu ar skābekli, tas rūpējas par veselību, dziedina un attīra orgānus un pat iznīcina mūsu iekšķīgos ienaidniekus, piemēram, patogēnas baktērijas, sēnes, vēža šūnas. Tā ir apbrīnojama dziednieciska viela, bet mēs to uzņemam ļoti niecīgos daudzumos.

 

Viktorija Butenko grāmatā stāsta par savu pieredzi. Visa viņas ģimene piedzīvoja nepatīkamas veselības problēmas, tādēļ viņa ļoti uzmanīgi sāka pētīt, kas tad ir tas, kas ir vispiemērotākais cilvēku uzturs, un ko ģimene neuzņem pietiekamā daudzumā. Un viņa atklāja, ka lielākā daļa cilvēku, nepietiekamā daudzumā ēd zaļumus un  tumšo lapu dārzeņus: spinātus, kāpostus, seleriju kātus, salātlapas. Tieši šie produkti rada sārmainu vidi ķermenī un sagādā vislielāko vitamīnu, minerālvielu, enzīmu un aminoskābju daudzumu. Jo vairāk viņa pētīja šo produktu grupu, jo lielāka kļuva Viktorijas pārliecība, ka zaļumi ir VISSVARĪGĀKAIS pārtikas produkts. Tomēr pēc lielas zaļumu porcijas apēšanas pūtās vēders, nebija sāta sajūtas. Izrādās, ka celulozei, augu galvenajai sastāvdaļai, ir ārkārtīgi izturīga molekulārā struktūra, un tas nozīmē, ka, lai no šūnām uzņemtu visas barības vielas, šūnu apvalki ir pamatīgi jāsasmalcina.  Te nu mums palīdzēt var blenderis. 

 

Un Viktorija sāka eksperimentēt. Viņa sablenderēja virziņkāpostus ar banānu un bija patīkami pārsteigta par dzēriena svaigo un patīkamo  garšu. Ik dienu dzerot dažādus zaļos kokteiļus, arī viņas veselība strauji uzlabojās. Parādījās možums, enerģija un dzīvesprieks, bet pazuda dzimumzīmes, kārpas. Nagi kļuva stiprāki, redze labāka, elpa svaigāka. Panākumu ierosināta, Viktorija sāka gatavot kokteiļus arī savā darba vietā, un pat tie kolēģi, kas lietoja tikai vienu kokteili dienā, neizmainot neko citu savā diētā, izjuta ievērojamu enerģijas pieplūdumu, atbrīvojās no ādas slimībām un citām kaitēm.

 

Kas padara zaļos kokteiļus tik vērtīgus?

Reklāma
Reklāma

1. Uzturvielu bagātība – termiski neapstrādāti zaļumi ir daudzkārt bagātāki ar uzturvielām un vitamīniem par jebkuru citu produktu.

2. Šķiedrvielu bagātība – tās nepieciešamas organisma tīrības uzturēšanai, izvada toksīnus.

3. Hlorofila daudzums – baro un ārstē, dod enerģijas lādiņu (nevis kā kofeīns, kad mēs aizņemamies enerģiju no sevis un pēc tam nogurstam vēl vairāk).

4. Atjaunojas dabiskās garšas izjūtas un pāriet kāre pēc cukura, rafinētiem miltiem. Normalizējas svars, uzlabojās garastāvoklis, samazinās nepieciešamā miega daudzums.

5. Kokteiļi tiešām ir garšīgi. Pie zaļumiem klāt liek jebkuras ogas, augļus. Ziemā tās var aizstāt ar banāniem, mango, āboliem.

 

Vēl grāmatā uzzināsiet par pārējiem eksperimentiem, ko veica Viktorija, par rezultātiem, ko ieguva no pētījumiem ar gandrīz 30 cilvēkiem, kas brīvprātīgi ilgstoši lietoja kokteiļus. Grāmatā ir arī daudzas kokteiļu receptes.