Marks Tangeits: Reklāmzeme

Jāņa Rozes apgāds laidis klajā Marka Tangeita Reklāmzemi – aizraujošu grāmatu par reklāmas vēsturi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmatā Reklāmzeme reklāmas vēsture vērtēta no starptautiska skatpunkta. Izpētījis reklāmas pirmsākumus, autors pakāpeniski atklāj, kādos sāncensības un konsolidācijas procesos veidojusies pašreizējā pasaules reklāmas ainava. Ar spraigu žurnālistisku tvērienu un globālu vērienu autors aizved lasītāju no Londonas uz Ņujorku, no Parīzes uz Milānu un jaunajiem tirgiem Austrumeiropā, Latīņamerikā un Āzijā. Brīdī, kad digitālo mediju eksplozija un tradicionālās televīzijas skatīšanās paradumu maiņa draud pārveidot reklāmas būtību. Tangeits cenšas palūkoties uz nozari plašākā perspektīvā un sniegt īsu ieskatu tās nākotnē. Reklāmzeme tulkota jau vairāk nekā 10 valodās.


“Šo grāmatu vajadzētu izlasīt katram, kas Latvijā šobrīd strādā reklāmā; katram, kas vēlas strādāt reklāmā; katram, kuram ir nepārvarama vēlme komentēt šo nozari.
Nedomāju, ka visi man piekritīs, bet arī es līdzīgi Markam Tangeitam uzskatu – lai reklāmā strādātu, tā ir jāmīl. Jāmīl ar visu ārējo spožumu un dažkārt nepanesami skarbo ikdienu. Grāmata ar viegla humora pieskaņu vēsta gan par vienu, gan par otru.” Andra Treibaha,
Reklāmas aģentūras Publicis Rīga direktore


“Lieliska grāmata: ar raksturu, tajā virmo prieks un dzīvība.” Kevins Robertss, Saatchi & Saatchi rīkotājdirektors


“Brīnišķīga grāmata: uzrakstīta eleganti, tēma izpētīta dziļi un pamatīgi. Tā jāizlasa ikvienam, kurš interesējas par reklāmu.” Sers Alans Pārkers, rakstnieks un kinorežisors

Par autoru
Marks Tangeits ir britu žurnālists, kurš dzīvo Parīzē un specializējies mārketinga un komunikācijas jautājumos. Viņš regulāri raksta par reklāmu, stilu un kultūru lielākajiem britu laikrakstiem, veido gadagrāmatu par labākajām Eiropas reklāmām The Epica Book un vada raidījumus Francijas televīzijā par radošumu reklāmā. Sarakstījis sešas grāmatas par mediju vēsturi, modes stiliem, zīmoliem un to filosofiju un reklāmu. Viņa blogu un fotogrāfijas var apskatīt www.tungateinparis.com.

No angļu valodas tulkojusi Santa Šūna.
Mākslinieciskais noformējums Aivars Plotka.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: www.jr.lv