Grāmata uzņēmējiem: Biznesa ekonomika

Jāņa Rozes apgādā klajā nācis mācību grāmatas Biznesa ekonomika 2. papildinātais izdevums, ko sarakstījis ekonomikas profesors Kjells Gunnars Hofs sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes asociēto profesori Rasmu Alsiņu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

K. G. Hofa grāmata Biznesa ekonomika sniedz dziļas pamatzināšanas uzņēmējdarbības ekonomikā. Mācību grāmatai ir plašs pielietojums – to izmanto gan ekonomisti, apgūstot uzņēmējdarbības ekonomikas pamatkursu, gan inženierzinātnē un citās specialitātēs studējošie, kam uzņēmējdarbības ekonomika ir viens no mācību priekšmetiem. Šī izdevuma pamatā ir Norvēģijā 2010. gada sākumā izdotās grāmatas Bedriftens økonomi 7. izdevums, kas šobrīd ir Norvēģijā vispieprasītākā grāmata šajā jomā. Izdevums latviešu valodā ir pārveidots un piemērots Latvijas apstākļiem, īpaši jautājumos, kas skar likumdošanu un praktisko darbību.

Kjells Gunnars Hofs ir ieguvis izglītību biznesa vadībā Vašingtonas Valsts universitātē ASV un vairāk nekā 20 gadus strādājis vadošos amatos Norvēģijas rūpniecības, tirdzniecības un naftas pārstrādes un pakalpojumu uzņēmumos, ilgus gadus bijis universitātes pasniedzējs. Kopš 1998.gada K. G. Hofs pastāvīgi lasa lekcijas Latvijā un ir Rīgas Tehniskās universitātes Goda doktors.

 


Asociētā profesore Rasma Alsiņa lasa lekcijas uzņēmējdarbības ekonomikā un plānošanā, budžeta plānošanā un vadības grāmatvedībā Rīgas Tehniskās universitātē un ir vieslektore arī citās Latvijas augstākajās mācību iestādēs. R. Alsiņa ir vairāku grāmatu autore un līdzautore par uzņēmējdarbības ekonomiku, plānošanu un vadības grāmatvedību.

 

Reklāma
Reklāma


No norvēģu valodas tulkojusi Iveta Medvida
Mākslinieki Arta un Jānis Jaunarāji

 

Ieskaties: www.jr.lv