Pētera Maršāna grāmata: Deviņu emociju joga

Rasas ir mūsu emociju esence, kas eksistē gan mūsu ķermenī, gan prātā. Tantriskā tradīcija pazīst deviņas Rasas, kas simbolizē mūsu pamata emocijas: Mīlestību, Prieku, Izbrīnu, Drosmi, Mieru, Dusmas, Skumjas, Bailes un Riebumu. Izzinot Rasas, mēs iegūstam spēju objektīvi paraudzīties uz savām emocijām un attīstīt savu emocionālo inteliģenci. Tie, kas praktizē Rasa Sadhanu, iemācās pārvarēt negatīvas emocijas, lai nodrošinātu sev labāku veselību, pilnvērtīgu garīgo izaugsmi un nepārejošu laimi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mūsu emocijas nepārtraukti ietekmē maņu, elementu, ēdiena un dzīvības enerģijas mijiedarbība mūsu ķermenī. Deviņu emociju jogā Pēters Maršāns iepazīstina mūs ar „tehnoloģiju” mūsu emocionālo modeļu izmainīšanai, kuras pamatā ir praktiski izmantojamas fizioloģijas un filozofijas zināšanas, kas aizgūtas no tantriskās tradīcijas un Ajūrvēdas. Autors izskaidro katras Rasas dabu un jēgu, un to, kā mēs vienu Rasu varam stiprināt vai vājināt caur citu. Viņš arī sniedz ajūrvēdiskas ēdiena gatavošanas vadlīnijas un apraksta ikdienas paradumus sensorās informācijas līdzsvarošanai un emocionālās veselības nostiprināšanai, kas ietver atturēšanos no negatīvām emocijām un pozitīvo emociju stiprināšanu.

 

Bez tam Deviņu emociju joga sniedz padomus, kā Rasa Sadhanas praksi savienot ar citām jogas praksēm. Tas, kurš iemācās pārvaldīt savas emocijas, praktizējot Rasa Sadhanu, iegūst patiesu kontroli pār savu dzīvi un savām attiecībām ar citiem.


PĒTERS MARŠĀNS par Hariša Johari skolnieku kļuva 1983. gadā un ir viens no Hariša Johari ģimenes un skolnieku tīmekļa organizācijas Sanatan Society dibinātājiem. Viņš dzīvo Beļģijā, bet katru gadu apciemo Indiju un māca Rasa Sadhanu Eiropā, Amerikā un Āzijā. Harišs Johari (1934 – 1999) bija tantriskās tradīcijas zinātājs, dzejnieks, mūziķis, komponists, mākslinieks. Viņš sarakstīja divpadsmit grāmatas: Chakras (Čakras), Tools for Tantra (Tantras palīglīdzekļi) un Ayurvedic Healing Cuisine (Ajūrvēdas dziedinošā virtuve).

 No angļu valodas tulkojusi Nanete Neimane.

Reklāma
Reklāma

 

Papildu informācija: apgāds Lietusdārzs, apgads.lietusdarzs@gmail.com, Ilona Liedeskalniņa, tel. 26214327

Visas apgāda Lietusdārzs grāmatas var iegādāties Jāņa Rozes un Valtera un Rapas grāmatnīcās visā Latvijā.