Mācīs, kā pielāgot vidi un sadzīvi pacientam ar demenci

Otrdien, 14. maijā, no pulksten 15 līdz 17 Rīgā, Tvaika ielā 2, notiks cikla "Drosmīgi par demenci" otrais seminārs. To vadīs ergoterapeite Anda Berķe.
Cilvēks ar demenci kļūst arvien atkarīgāks no citiem. Tas var radīt bezcerību, nomāktību un vainas sajūtu.

FOTO: Shutterstock.com

Cilvēks ar demenci kļūst arvien atkarīgāks no citiem. Tas var radīt bezcerību, nomāktību un vainas sajūtu.

Personām ar demenci mainās psihoemocionālais stāvoklis un ikdienas uztvere, līdz ar to tiek ietekmēta ikdienas aktivitāšu veikšana. Viņi mēdz:

  • zaudēt interesi par lietām un aktivitātēm, kas agrāk patikušas, 
  • ir grūtības koncentrēties ilgstoši, 
  • izteikties, 
  • veikt sarežģītākas darbības.

 

Līdz ar to cilvēks ar demenci kļūst arvien atkarīgāks no citiem. Tas var radīt bezcerību, nomāktību un vainas sajūtu. "Pēc iespējas ilgāk jāmēģina uzturēt personas iesaisti ikdienas nodarbēs, saglabājot esošās prasmes, ļaujot pašam darboties, veikt kaut vismazāko, vienkāršāko aktivitāti – drošā vai pielāgotā apkārtējā vidē. Kā šo vidi izveidot – par to runāsim seminārā,“ stāsta A. Berķe.

 

Interesenti aicināti pieteikt dalību seminārā līdz pirmdienai, 13. maijam:

 

Reklāma
Reklāma

Trīs semināru ciklu “Drosmīgi par demenci” aprīlī un maijā organizē Latvijas Psihiatru asociācija kopā ar Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centru. Tas tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas sabiedrības integrācijas programmas ietvaros, līdz ar to pieejams bez maksas, informē VSIA “Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs” pārstāve Ilze Krūkle. 

 

Semināri tiek filmēti un videoieraksti tiks publicēti Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra mājaslapā un “YouTube” kontā, kur tos sev ērtā laikā varēs noskatīties ikviens interesents. 

 

Pirmā semināra ”Drosmīgi par demenci – kas tas ir un ko darīt tālāk: dzīve ar diagnozi” ierakstu var noskatīties šeit.

 

Klātienes apmeklētājiem ir ne tikai iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus, bet arī iegūt grāmatu “Kas būtu jāzina par Alcheimera slimību un citām demences formām”.

Saistītie raksti