Izpildot mājas DNS testu, divi vīrieši atklāj: esam samainīti dzemdību namā

Mājas DNS testi mūsdienās kļuvuši par izplatītu parādību. Arvien vairāk cilvēku vēlas uzzināt, kāda ir viņu izcelsme. Tieši šāds DNS tests izmainīja dzīvi pilnībā diviem kanādiešiem.
Ričards Buvē un Edijs Ambrozs 1955. gadā piedzima vienā un tajā pašā dienā, slimnīcā, kas atradās mazajā Arborgas pilsētā, Manitobā. Nejaušības dēļ, viņi tika samainīti.

FOTO: Ekrānuzņēmums

Ričards Buvē un Edijs Ambrozs 1955. gadā piedzima vienā un tajā pašā dienā, slimnīcā, kas atradās mazajā Arborgas pilsētā, Manitobā. Nejaušības dēļ, viņi tika samainīti.

Ričards Buvē no Sešeltas pilsētiņas Britu Kolumbijā, visu savu dzīvi ticēja, ka viņš ir ziemeļamerikas pamatiedzīvotāju pēctecis. Līdz brīdim, kad viņš veica DNS testu. Rezultāti liecināja, ka viņa senči ir eiropieši.  

 

Ap to pašu laiku, 2400 kilometru attālumā, Vinipegā kāda sieviete arī veica DNS analīzi un atklāja, ka cilvēks, ko viņa visu savu dzīvi uzskatīja par savu brāli, Edijs Ambrozs, tomēr, nav radniecīgs viņai. Viņas īstais brālis ir Ričards Buvē. Šie rezultāti noveda pie neticama atklājuma – Ričards Buvē un Edijs Ambrozs 1955. gadā piedzima vienā un tajā pašā dienā, slimnīcā, kas atradās mazajā Arborgas pilsētā, Manitobā. Nejaušības dēļ, viņi tika samainīti.

 

Ceturtdien, gandrīz 70 gadus vēlāk, Buvē un Ambrozs saņēma oficiālu atvainošanos tikšanās laikā ar Manitobas premjeru Vabu Kinevu, - par šo kļūdu un tās dēļ radušos traumu. “Es vēlos sniegt šo atvainošanos, kurai vajadzēja būt jau sen, par rīcībām, kas nodarīja pāri diviem bērniem, viņu vecākiem un šo bērnu ģimenēm caur paaudzēm,” Kinevs teica savā runā Manitobā. “Mums dažreiz lūdz būt iejūtīgiem un saprotošiem, pārdomājot, kā tas ir staigāt cita cilvēka kurpēs,” teica premjers. “Ja tas ir tiesa tad mūsu godātie viesi iespējams saprot līdzjūtību un empātiju tādā līmenī, kam tikai retais spēs pietuvoties.”

 

Viņu jaunības krasi atšķīrās. Buvē, kam tagad ir 68 gadi, uzauga kā metiss. Viņa tēvs nomira, kad viņam bija 3 gadi, atstājot viņu kā atbildīgo par viņa jaunākajiem brāļiem, kamēr viņa māte sēroja. Viņš apmeklēja pamatiedzīvotāju skolu, bet vēlāk ar varu tika izņemts no ģimenes, tā laika Kanādas iezemiešu asimilācijas politikas dēļ.

 

Tikmēr Ambrozs uzauga kādā Manitobas fermā. Viņam bija mīloši un atbalstoši ukraiņu vecāki. Taču 12 gadu vecumā viņš kļuva par bāreni. Ambrozs nekad savā dzīvē nebija iedomājies, ka viņa pirmsnācēji ir amerikas pamatiedzīvotāji.

Reklāma
Reklāma

 

“Viņiem abiem ir atņemta ideja par to, kas viņi ir,” skaidro viņu advokāts Bils Gandžs. Buvē daudzus gadus ar lepnumu vadīja vienīgo zvejniecības kuģi Britu Kolumbijā, kur apkalpe sastāvēja tikai no pamatiedzīvotājiem. “Tagad viņš ir sapratis, ka viņš ir vienīgais kurš nav pamatiedzīvotājs,” teica Gandžs. “Tas ir daudz ko izmainījis viņu dzīves stāstos.”

 

Savā atvainošanās runā Kinevs pieminēja, ka abu šo cilvēku dzīves ir krustojušās jau iepriekš. 

Kad Ambrozs bija bērns, viņš starpbrīdī aicināja kādu meiteni pievienoties viņa beisbola komandai, pats nezinādams, ka tā ir viņa bioloģiskā māsa. 

Savukārt, kad Buvē bija pusaudzis viņš gāja makšķerēt kopā ar savu māsu, pats par to nezinādams.

 

Par spīti šim smagajam atklājumam, abi vīri ir lepni par savu pagātni un ģimenēm, kas viņus ir uzaudzinājušas. Viņi ir arī ieguvuši jaunas ģimenes, pateicoties šim atklājumam. Ambrozs ir saticies ar savu bioloģisko ģimeni un iestājies Manitobas Metisu Federācijā. Arī Buvē satiksies ar savu īsto ģimeni.

 

Buvē un Ambrozs ir trešais zināmais šāda veida gadījums, kad slimnīcā tiek samainīti jaundzimušie. Gandžs stāsta, ka ir sarežģīti spriest par to cik bieži vai reti ir šādi gadījumi. Ambrozs un Buvē atklāja savus īstos radus nejaušības dēļ. Gandžs noslēdza interviju ar minējumu: “Šis ir tikai mans pieņēmums, bet ja šādi DNS testi kļūs izplatītāki, mēs dzirdēsim par vēl daudziem šādiem atgadījumiem.

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti