Bērnu tiesību aizsardzības centrs nāk klajā ar paziņojumu Judža ģimenes lietā

Atsaucoties uz sociālajos tīklos pērnā gada nogalē izskanējušo viedokli Rūtas Gorkšas un Mārča Judža ģimenes lietā, Bērnu tiesību aizsardzības centrs pauž viedokli par izdarītajiem secinājumiem.
Attēlam ilustratīva nozīme.

FOTO: Shutterstock.com

Attēlam ilustratīva nozīme.

Pamatojoties uz Bāriņtiesu likumā noteikto kompetenci, Bērnu aizsardzības centrs pieprasīja informāciju divām ģimenes situācijā iesaistītām bāriņtiesām par bērnu tiesību un interešu nodrošināšanu ģimenē. 

 

Izvērtējot līdz šim bāriņtiesu darbības, Bērnu aizsardzības centrs konstatēja, ka iestādes turpina veikt darbības atbilstoši savai kompetencei, kā jebkurā lietā, kur bērna labāko interešu nodrošināšana ir maksimāli svarīgākais aspekts, vienlaikus izprotot vecāku dzīves situācijas sarežģīto posmu. 

 

Lēmumi, kas spētu būtiski ietekmēt bērnu dzīves situāciju, nav pieņemti. 

 

Notiek darbs, lai sniegtu informāciju tiesai, atsaucoties tiesas pieprasījumam. Vienlaikus Bērnu aizsardzības centrs ir sniedzis atsevišķus metodiskos ieteikumus bērnu tiesību un interešu nodrošināšanai.

Reklāma
Reklāma

 

Bērnu aizsardzības centrs vērš uzmanību, ka vecāku strīdu publiska risināšana un to pavadošā līdzcilvēku uzmanība var negatīvi ietekmēt bērnu labbūtību un uzticību savu vecāku spējai atrisināt konfliktus mierīgā ceļā un vecāku spēju radīt drošu un stabilu vidi bērnu attīstībai. 

 

Šādas situācijas var radīt emocionālu spiedienu uz bērniem, ietekmējot viņu izpratni par ģimenes drošību, un var tikt uzskatīta par emocionālu vardarbību pret bērniem. 

 

Tāpat akcentējams, ka bērna personības pilnīgai un harmoniskai attīstībai ir nepieciešams izslēgt situācijas, kad vecāku strīda gadījumā bērns var tikt pakļauts psiholoģiskai krīzei, kas var radīt bērnam psiholoģisku traumu vai diskomfortu, un deformējoši ietekmēt bērna personības attīstību.

Saistītie raksti