Kuldīgas novadā palielinājies reģistrēto jaundzimušo skaits

Kuldīgas novada Dzimtsarakstu nodaļā pērn reģistrēti 259 jaundzimušie, viņu vidū seši dvīņu pāri. Salīdzinot ar 2022. gadu, pērn piedzimuši par 20 bērniem vairāk.
No jaundzimušajiem pērn Kuldīgas slimnīcā 117 bija meitenes, bet 142 – zēni.

FOTO: Shutterstock.com

No jaundzimušajiem pērn Kuldīgas slimnīcā 117 bija meitenes, bet 142 – zēni.

Lepojas ar kuplām ģimenēm

Kuldīgas novads lepojas ar kuplām ģimenēm. No 259 reģistrētajiem mazuļiem:

  • 56 ģimenēs ienākuši kā trešais bērns, 
  • piecas ģimenes sagaidījušas savu piekto atvasi, 
  • divas – sesto, 
  • četras – septīto,
  • vienu ģimeni kuplinājis astotais mazulis

82 ģimenes sagaidījušas savu pirmo mazuli, bet 88 – otro.

 

Ja vismaz viens no vecākiem dzīvesvietu deklarējis Kuldīgas novadā, katrs jaundzimušais no pašvaldības tradicionāli dāvanā saņem sudraba karotīti. 

Dome piešķir arī jaundzimušā pabalsts.

Populārākie vārdi meitenēm pērn bija Emīlija, Gabriela, Elza, Alise, Amēlija, bet zēniem – Adrians, Emīls un Valters. 

Taču vairāki mazuļi tikuši pie reta vārda – Zelda, Koleta, Lara, Luiss, Pablo. 16 ģimenēs mazuļi tikuši pie diviem vārdiem.

Reklāma
Reklāma

 

Kāzām izvēlas arī rīdzinieki

Kuldīgas novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopotā informācija liecina, ka pērn novadā noslēgta 291 laulība. Visbiežāk pāri par ceremonijas vietu izvēlējušies dzimtsarakstu nodaļu. Taču 46 laulības slēgtas Kuldīgas novada baznīcās, bet 20 notikušas citviet – viesu namos, pašu īpašumā vai saimniecībā.

 

Populārākais laulību noslēgšanas vecums pāriem bijis 25 līdz 40 gadi. Jaunākā līgava un līgavainis bijuši 19 gadus veci. Pie altāra devušies arī ļaudis pensijas vecumā – vecākais līgavainis bijis 78 gadus vecs, bet vecākā līgava – 75.

 

Kuldīgu, kā savu laulību reģistrēšanas vietu izvēlējušies arī 130 Liepājas un Dienvidkurzemes novada iedzīvotāji un 74 rīdzinieki. Uz Kuldīgas novada precēties braukuši arī Latvijas pilsoņi no Īrijas, Nīderlandes, Vācijas un Norvēģijas. Dzimtsarakstu nodaļā savu laulību reģistrējuši arī Ukrainas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Krievijas un Polijas pilsoņi. 

Saistītie raksti