Kuldīgā atklāts jauns tūrisma objekts – skatu tornis

No sestdienas, 9. februāra, Kuldīgā, Ventas krastā, novada iedzīvotājiem un viesiem pieejams jauns tūrisma objekts – skatu tornis, informē pašvaldība.
No skatu torņa paveras skats uz seno ķieģeļu tiltu un Ventas rumbu.

FOTO: Publicitātes foto

No skatu torņa paveras skats uz seno ķieģeļu tiltu un Ventas rumbu.

Būvniecības iecere realizēta projekta “Kompleksu infrastruktūras izveides un biotopu apsaimniekošanas pasākumu īstenošana dabas liegumā “Ventas ieleja”” laikā. 

 

Tornis atrodas “Pārventas parkā”, dabas lieguma "Ventas ieleja” teritorijā. Apmeklētāji var uzkavēties vairākās platformās, baudot skatu uz UNESCO Pasaules mantojuma pērli – Kuldīgas vecpilsētu, Ventas ieleju, Ventas rumbu un seno ķieģeļu tiltu. Zemākā platforma pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Diennakts tumšajā laikā tornis būs izgaismots.

 

Labiekārtota arī apkārtējā teritorija – ierīkots apgaismojums un videonovērošana, izbūvētas stāvvietas Krasta ielā, tai skaitā autobusiem, kā arī stāvlaukums.

 

"Skatu tornis ir fantastisks papildinājums Kuldīgai! Tas ļaus pakāpties virs pilsētas un no vēl neredzētiem augstumiem vērot skaisto ainavu, par kuru jau šobrīd priecājas visā pasaulē,” saka Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska.

Reklāma
Reklāma

 

Darbus pēc SIA “MAAJA” un “Ežu tornis” izstrādātā būvprojekta veica pilnsabiedrība “AIDACO GROUP".

 

Būvniecības iecere realizēta projekta “Kompleksu infrastruktūras izveides un biotopu apsaimniekošanas pasākumu īstenošana dabas liegumā “Ventas ieleja”” laikā. Publicitātes foto.

 

Saistītie raksti