Vilcienā aplaupīti bērni; pasažieri neizpratnē par konduktores rīcību

Kā jārīkojas konduktoriem, vilcienā redzot likumpārkāpumus? “Facebook” kontā “Izdzirdēts Rīgā” ievietotā ierakstā apgalvots, ka konduktore Jūrmalas līnijā pēc aicinājuma izsaukt policiju esot aizmukusi.
Iesaistījies kāds pasažieris, kurš dzirdējis, kas notiek, un licis ļaundarim visu, ko dabūjis, atdot atpakaļ.

FOTO: LETA

Iesaistījies kāds pasažieris, kurš dzirdējis, kas notiek, un licis ļaundarim visu, ko dabūjis, atdot atpakaļ.

4. janvārī ievietotajā ierakstā teikts, ka autors plkst. 14.11 braucis no Bulduriem. Kādā no nākamajām pieturām iekāpis vīrietis, aplaidis acis apkārt sēdošajiem un apsēdies pie bērniem. “Īsi sakot, prasīja naudu, ko viņi arī iedeva,” raksta aculiecinieks.
 

Iesaistījies kāds pasažieris, kurš dzirdējis, kas notiek, un licis ļaundarim visu, ko dabūjis, atdot atpakaļ. “Tā pati trakākā bija konduktores attieksme. Vīrietis pieprasīja policiju izsaukt, bet viņa tikai – “es neko, es tikai biļetes, es neko, es tikai biļetes”. Un ātri pazuda no mūsu vagona,” lasāms ierakstā.

 

Vai darbiniekus neapmāca, kā tādās situācijās rīkoties, vaicā aculiecinieks un aicina vecākus brīdināt bērnus, kas brauc ar vilcienu, jo visdrīzāk šis nav viens gadījums, bet “atstrādāta sistēma”.

 

Reklāma
Reklāma

“Pasažieru vilciena” Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Sigita Zviedre “Kas Jauns Avīzei” skaidro, ka konduktoru kontrolieru darba instrukcijās ir noteikts, ka viņiem jākontrolē, lai pasažieri ievērotu sabiedrisko kārtību, un nekavējoties jāinformē lokomotīves brigāde par policijas iesaistes nepieciešamību.

 

“Arī šajā situācijā mūsu darbiniece rīkojās atbilstoši instrukcijām, dodoties pie lokomotīves brigādes mašīnista palūgt, lai mašīnists izsauc policiju. Tas arī tika izdarīts,” norāda Zviedre.

Saistītie raksti