Apskati fotogrāfijās, cik skaistas ir jaunās iekārtas un izremontētās telpas Bērnu slimnīcā

Bērnu slimnīcā 2023. gadā iegādātas vairākas modernas attēldiagnostikas iekārtas, kā arī jaunākās paaudzes neironavigācijas iekārta un programmatūra dažādu sarežģītu operāciju veikšanai. Jaunās attēldiagnostikas iekārtas ievietotas izremontētās un pārbūvētās telpās, kuru durvis, sienas un griestus rotā īpaši izvēlēti dzīvnieciņu attēli, kas izmeklējumu veikšanas laiku bērniem padara interesantāku, uzlabojot pacientu pieredzi slimnīcā.
Jaunā datortomogrāfijas iekārta.

FOTO: Publicitātes foto

Jaunā datortomogrāfijas iekārta.

“Bērnu slimnīcā, gādājot par diagnostikas un ārstēšanās iespēju modernizēšanu, vienmēr pievēršam uzmanību pacientu pieredzes uzlabošanai, kas ir viena no mūsu stratēģiskajām prioritātēm. 

Pacientu pieredzes daļas pārstāves iesaistījās katras pārbūvētās un izremontētās telpas iekārtošanā, rūpējoties, lai bērniem izmeklējumu laikā būtu interesanti izpētīt dzīvnieciņu attēlus uz sienām un iekārtām. Esam gandarīti par katru bērna smaidu, kas atplaukst pacientu sejās pēc apmeklējuma Bērnu slimnīcā. 

Mūsu speciālistiem šajā gadā iegādātās iekārtas, pateicoties jaunākajām tehnoloģijām, dod iespēju strādāt precīzāk un efektīvāk, arī – drošāk, jo mazināta jonizējošā starojuma ietekme gan uz pacientiem, gan personālu,” atzīst Valts Ābols, Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētājs.
 

Jaunā neironavigācijas iekārta, kuru gan mazie pacienti neierauga.

 

Jaunā neironavigācijas sistēma ir ar augstāku precizitāti un tai ir plašākas izmantošanas iespējas. Līdz šim, izmantojot veco neironavigācijas iekārtu, programmatūra operācijas gaitas kontrolei Bērnu slimnīcā bija pieejama tikai galvas smadzeņu operāciju veikšanai. 

 

Līdz ar jauno iekārtu iegādāta programma arī Ausu, kakla un deguna slimību klīnikas ķirurgu veiktajām operācijām, kā arī programma mugurkaula un iegurņa zonas monitorēšanai operāciju laikā.
 

Jaunā datortomogrāfijas iekārta.

 

Jaunā datortomogrāfijas iekārta sniedz plašākas diagnostikas iespējas, ievērojami uzlabojusies izmeklējumu kvalitāte un pacientiem samazināta saņemtā jonizējošā starojuma doza izmeklējuma veikšanas laikā. 

 

Jaunā magnētiskā rezonanses iekārta ir 1.5 teslu sistēma, kas ir pirmā ar BioMatrix tehnoloģiju – tā automātiski pielāgojas pacienta biomainībai. Ieguvumi pacientiem ir nozīmīgi – jāveic mazāk atkārtotu skenēšanu un ir paaugstināta izmeklēšanas rezultātu produktivitāte. 

Reklāma
Reklāma

 

Abu jauno rentgena iekārtu priekšrocība ir izmeklējuma attēla ātra eksponēšana 15 sekunžu laikā (iepriekš – 90 sekundēs), ko nodrošina tas, ka iekārta ir pilnībā digitāla.

 

Telpa, kurā atrodas jaunā datortomogrāfijas iekārta.

 

Bērnu slimnīcas mazie pacienti reizēm ir sabijušies, kad jāveic attēldiagnostikas izmeklējumi. Ja nav nepieciešams izmeklējumu veikt narkozē, tagad bērniem tas ir aizraujošs piedzīvojums – paskatīties visapkārt, lai uzzinātu, kas viņus sveicina no attēliem uz sienām, griestiem un pat iekārtām.

 

Uzgaidāmā telpa pirms ieejas zālē, kur atrodas jaunā magnētiskās rezonanses iekārta.

 


Jaunā magnētiskās rezonanses iekārta.

 


Izremontētā telpa vienai no jaunajām rentgena iekārtām.

 


Telpa, kurā atrodas otra jaunā rentgena iekārta.

Saistītie raksti