Mamma jautā: "Vai drīkst aizliegt vecākiem ieiet skolā?"

Bērns uzsācis skolas gaitas pamatskolas sagatavošanas grupā, taču vecākiem ir liegts mazos pavadīt pat līdz garderobei. Mamma vaicā: "Vai skolas vadībai ir tiesības aizliegt vecākiem ieiet skolā ar saviem bērniem?"
Foto: Ieva Leiniša/LETA

FOTO: LETA

Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Bērns sāka mācīties pamatskolā, sagatavošanas grupā. Skolas vadība aizliedz vecākiem ieiet skolā un pavadīt bērnus līdz garderobei. Turklāt skolas iekšējās kārtības noteikumos nav iekļauts neviens punkts, kas aizliegtu ieiet skolā. 

Vai skolas vadībai ir tiesības aizliegt vecākiem ieiet skolā ar saviem bērniem? Ja ir, tad kādam būtu jābūt pamatojumam? Vecākiem no klases audzinātājas tika nosūtīta īsziņa ar aizliegumu ieiet skolā," portālā LVportals.lv raksta Sanita. 

 

Ministru kabineta noteikumos ir skaidrots, kādas darbības veicamas izglītības iestādes vadītājam, lai iestādē un tās organizētajos pasākumos tiktu nodrošināta drošība. 

Tostarp minēts, ka viens no veicajamiem pasākumiem ir noteikt kārtību, kādā izglītības iestādei nepiederošas personas uzturas izglītības iestādē, un uzraudzīt tās ievērošanu.

 

“Tā kā vecāki nav ne skolas personāls, ne skolēni, uz viņiem var tikt attiecināti papildu drošības pasākumi, tostarp var tikt ierobežota viņu uzturēšanās skolā,” skaidro Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga.

Reklāma
Reklāma

 

Turklāt skolēnu vecāku uzturēšanās kārtību skolā var noteikt ne tikai skolas iekšējās kārtības noteikumos, bet arī atsevišķi, piemēram, skolas direktora izdotā rīkojumā. 

 

Būtiski gan, lai par skolas noteiktajiem ierobežojumiem skolēnu vecāki tiktu laikus un pienācīgi informēti, piemēram, lai informācija būtu pieejama skolas tīmekļa vietnē, skolvadības sistēmā vai pie skolas ieejas durvīm. 

 

Tāpat vecākiem ir tiesības vērsties pie skolas direktora, gan lūdzot uzrādīt spēkā esošu ierobežojumus noteicošu dokumentu, gan ierosinot to pārskatīt.  

Saistītie raksti