Sākumskolēns stundā izveido kompozīciju no plastilīna, taču likums liedz nest to mājās. "Kāpēc tā?" jautā mamma

Jaunais mācību gads sācies ar vairākiem jauninājumiem, tostarp –, ka skolas pašas iepērk materiālus bērnu radošiem darbiem. Tas radījis ne mazums pārdzīvojumu bērnu vidū, jo izveidoto kompozīciju vairs nedrīkst nest mājās, lai parādītu savējiem un novietotu goda vietā.
Lai skolēns varētu apgūt mācību priekšmetu obligāto saturu, izglītības iestādei jānodrošina nepieciešamie materiāli.

FOTO: Shutterstock.com

Lai skolēns varētu apgūt mācību priekšmetu obligāto saturu, izglītības iestādei jānodrošina nepieciešamie materiāli.

Vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” e-pastā pienākušas vairākas vecāku vēstules ar neizpratnes pilnu jautājumu: “Kāpēc tā? Kāpēc bērns nevar nest mājās darbiņu, kas izveidots, piemēram, no plastilīna?" 


Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga skaidro – lai skolēns varētu apgūt mācību priekšmetu obligāto saturu, izglītības iestādei jānodrošina nepieciešamie materiāli: “Piemēram, apgūstot adīšanas tehnoloģiju, jānodrošina dzija, apgūstot metāla stiepļu locīšanu – metāls, apgūstot vizuālās mākslas tehniku – guaša krāsas vai plastilīns."

 

Gadījumā, ja skolēns kādu iemeslu dēļ nevēlas izmantot izglītības iestādes piedāvātos materiālus vai vēlas radīt priekšmetu vai produktu savām vajadzībām (personiskai izmantošanai), tie jānodrošina vecākiem. 

Reklāma
Reklāma

 

"Piemēram, ja skolēns, apgūstot šūšanas tehnoloģiju, vēlas uzšūt sev svārkus vai viņam nav pieņemama izglītības iestādes piedāvātās krāsas dzija adīšanai.

Tādējādi, ja skolēns vai viņa vecāks vēlas paturēt izveidoto radošo darbu no materiāla, ko ir iespējams izmantot atkārtoti (konkrētajā gadījumā – no plastilīna), šis materiāls ir jānodrošina vecākiem," norāda eksperte.  

Saistītie raksti