Skolotāja pieprasa konkrēta zīmola burtnīcas. "Vai tā drīkst?" jautā mamma

"Vai skolotāja, skola drīkst pieprasīt konkrēta zīmola līniju burtnīcas?" jautā "Mammamuntetiem.lv" lasītāja Sintija. Atbildi meklējām Izglītības kvalitātes valsts dienestā.
Par vēlamo burtnīcu iegādi skolotājai vajadzēja vienoties ar vecākiem iepriekšējā mācību gada beigās vai pirms mācību gada sākuma, norāda eksperte.

FOTO: Shutterstock.com

Par vēlamo burtnīcu iegādi skolotājai vajadzēja vienoties ar vecākiem iepriekšējā mācību gada beigās vai pirms mācību gada sākuma, norāda eksperte.

Sintija raksta: “Mūsu gadījumā tās ir konkrētas grāmatnīcas burtnīcas 2. un 3. klasei ar punktiņiem. Arī citiem ražotājiem ir šāda veida burtnīcas, tikai katram punktojums atšķiras – vienam tas ir retāks, otram sliktāk saredzams. Ko darīt? Kur likt ”nepareizās" burnīcas???"

 

Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga norāda, ka 

 

izglītības iestādei vai pedagogam nav tiesību pieprasīt vecākiem iegādāties konkrēta zīmola, ražotāja individuālos mācību piederumus. 

 

Reklāma
Reklāma

“Ja skolotāja uzskata, ka minēto burtnīcu atšķirīgā kvalitāte ietekmēs izglītības kvalitāti un konkrēta burtnīca palīdzēs bērnam labāk apgūt izglītības saturu vai pretēji – traucēs izglītības satura apguvei, viņai vajadzēja vienoties ar vecākiem par vēlamo burtnīcu iepriekšējā mācību gada beigās vai pirms mācību gada sākuma,” teic eksperte un piebilst, ka šajā gadījumā skolēns var turpināt izmantot vecāku iegādātās burtnīcas, “un skolotājai nav tiesību pieprasīt tās mainīt”. 

 

Jana Veinberga arī aicina šo jautājumu pārrunāt ar attiecīgo skolotāju un klases audzinātāju: “Gadījumā, ja jautājumu neizdodas atrisināt, aicinām vērsties pie izglītības iestādes vadītāja.”

Saistītie raksti