Viena no pirmajiem "Hamas" teroristu upuriem – trīs bērnu māmiņa no Latvijas

Vakar Latviju sasniedza ziņas par Latvijas-Izraēlas pilsoni, kura ir viena no vairāk nekā 1300 upuriem "Hamas" barbariskajos 7. oktobra uzbrukumos Izraēlai. Bojāgājusī ir trīs bērnu māmiņa Širana Gonena, kura kopā ar vīru Nati apmeklēja mūzikas festivālu.
Viena no pirmajiem Hamas teroristu upuriem – trīs bērnu māmiņa no Latvijas

FOTO: Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīvs

"Izraēlas vārdā vēlamies izteikt visdziļāko līdzjūtību Širanas Gonenas (Shiran Gonen) ģimenei un draugiem Izraēlā un Latvijā.

 

Širanas nāve mūzikas brīvdabas festivālā "Nova" ir tikai viens no daudzajiem stāstiem, kuriem nebūs turpinājuma Hamas teroristu veiktās masu slepkavības dēļ, kas notika 7. oktobra rītā un kurā tika nogalināti 260 cilvēki," sociālajos tīklos ziņo Izraēlas vēstniecība Latvijā.

 

Širana festivālu apmeklēja ar savu vīru Nati, kurš uzbrukumā tika ievainots un pašlaik ārstējas slimnīcā. Širana bija trīs bērnu mamma.

 

Līdzjūtības bojāgājušās ģimenei izteikuši arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš un premjere Evika Siliņa.

Reklāma
Reklāma

 

 

"Hamas" iebruka Izraēlā 7. oktobrī, nogalinot ap 1300 cilvēkus un vēl ap 150 paņemot par ķīlniekiem. Izraēla uz to reaģēja ar kara pasludināšanu pret "Hamas", kam sekojuši gaisa triecieni Gazas joslai, kuros gājuši bojā vismaz 2670 palestīnieši un vēl ap 10 000 cilvēku guvuši ievainojumus.

Saistītie raksti