Laikapstākļi atkal var kļūt bīstami – jaunākā prognoze atlikušajai nedēļai

Šīs nedēļas vidū ciklona ietekmē Latvijā ievērojami pastiprināsies vējš un bagātīgi līs, līdzīgi laikapstākļi gaidāmi arī nedēļas nogalē, liecina jaunākās prognozes.
Šonedēļ laikapstākļi solās būt ļoti rudenīgi, bet jau nākamndēļ, iespējams, dzīvosim ziemā.

FOTO: Shutterstock.com

Šonedēļ laikapstākļi solās būt ļoti rudenīgi, bet jau nākamndēļ, iespējams, dzīvosim ziemā.

Trešdien un naktī uz ceturtdienu dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē, piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 23 metriem sekundē, un ceturtdien vējš, iespējams, kļūs vēl nedaudz spēcīgāks. 

 

Vairāk līs trešdien dienas pirmajā pusē un vēlā vakarā. Gaisa temperatūra galvenokārt būs +7..+13 grādi, trešdienas vakarā gaidāms siltums līdz +16 grādiem.

 

Piektdien vējš pierims, bet piektdienas vakarā no rietumiem tuvosies jauns ciklons, tā ietekme saglabāsies visu nedēļas nogali. 

Reklāma
Reklāma

 

Palaikam līs, gaidāms arī stiprs lietus, vēja ātrums brāzmās piekrastē atkal var pārsniegt 20 metrus sekundē. Gaisa temperatūra sestdien pakāpsies līdz +13..+18 grādiem, bet svētdien tā nepārsniegs +9..+13 grādus.

 

Nākamnedēļ laiks kļūs aukstāks, iespējams sniegs, un nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra brīžiem var noslīdēt līdz -2..-7 grādiem.

Saistītie raksti