Izsludināts uzlīmju dizaina konkurss skolēniem "Ar putniem mežā"

Lai atklātu, cik daudzveidīgi un nozīmīgi ir putni un to mājvietas, "Latvijas valsts meži" (LVM) aicina pamatskolas skolēnus piedalīties radošā konkursā un izveidot uzlīmju dizainu atbilstoši šī gada tēmai ­"Ar putniem mežā!"
Labākais konkursam iesniegtais darbs pārtaps LVM Meža dienu uzlīmē.

FOTO: Shutterstock.com

Labākais konkursam iesniegtais darbs pārtaps LVM Meža dienu uzlīmē.

Šogad konkursa dalībnieki tēmas “Ar putniem mežā” ietvaros aicināti lūkoties uz mežu kā mājvietu dažādām putnu sugām, kuras nereti mīt ne vien koku galotnēs, bet arī uz zemes. Dizainu autori tiek aicināti atspoguļot savas mīļākās putnu sugas vai, piemēram, veikt izpēti un atklāt sev vēl neredzētus putnus.

 

Iedvesmu var smelties, lūkojoties LVM tiešsaistes kamerās. Tāpat pieejami dažādi digitālie izziņas materiāli, kas atrodami LVM tīmekļvietnes konkursa sadaļā, tostarp LVM podkāsta “Dabā gājējs” #2 epizodē “Lielie putni”, kas veltīta tieši lielajām putnu sugām valsts mežos.

 

Iesūtītie dizaini tiks vērtēti divās kategorijās – 1. līdz 4 klase un 5. līdz 9. klase. Jāatceras, ka dizainam jāatbilst apļa formai ar 15 cm diametru. 

 

Labākais konkursam iesniegtais darbs pārtaps LVM Meža dienu uzlīmē.

 

Reklāma
Reklāma

 

“Ik gadu saņemam lielu skolēnu atsaucību, kā arī izvēlēto radošo mediju klāstu. Jaunie mākslinieki izmanto gan digitālos rīkus, gan aplikācijas vai zīmēšanu uz papīra. Tāpat manāma dažādība arī dalības formās, jo ir jaunieši, kas darbus izstrādā, piemēram, individuāli, pāros vai iesūtot tikai vienu darbu no klases, kuru nominējuši iekšējā klases konkursā. Dalībnieku skaits pēdējos gados bijis īpaši augsts – žūrijas komisijai vērtēšanai ikreiz nodoti vairāk nekā 1000 radošie darbi,” skaidro LVM komunikācijas speciāliste Renāte Ribaka.

 

Laureāti abās vecuma grupās saņems diplomus un aizraujošu uzdevumu grāmatu "Putni Latvijā", kā arī apmaksātu autobusu savai klasei uz “Latvijas Meža dienām”, kas nākamā gada maija beigās jau tradicionāli norisināsies LVM dabas parkā Tērvetē.

 

Papildus informācija un nolikums ŠEIT

Saistītie raksti