Iespēja ar pakomātu bez maksas nosūtīt dāvaniņas Bērnu slimnīcas "Drosmes kastēm"

No šī gada 18. septembra sūtījumu piegādes uzņēmums “Omniva” sadarbībā ar Bērnu slimnīcu un Bērnu slimnīcas fondu uzsāk akciju “Sūti drosmi ar Omniva”, lai palīdzētu vākt ziedojumus – rotaļlietas pacientu pieredzes uzlabošanas iniciatīvai “Drosmes kastes”. Akcijas ietvaros mēneša garumā jebkurš var saņemt bezmaksas sūtījuma kodu, lai nosūtītu savu ziedojumu Bērnu slimnīcai.
Drosmes kastes gan Latvijā, gan citviet pasaulē darbojas, pateicoties ziedojumiem, tādēļ būtiski to saturu regulāri papildināt, jo drosme slimnīcas pacientiem nepieciešama katru dienu visa gada garumā.

FOTO: Shutterstock.com

Drosmes kastes gan Latvijā, gan citviet pasaulē darbojas, pateicoties ziedojumiem, tādēļ būtiski to saturu regulāri papildināt, jo drosme slimnīcas pacientiem nepieciešama katru dienu visa gada garumā.

Akcijas iniciatori norāda, ka  ikvienam bērnam nonākšana slimnīcā var būt ļoti satraucoša, jo jāsaskaras ar nepazīstamu vidi un svešiem cilvēkiem, jāveic dažādi izmeklējumi un manipulācijas, kas var šķist biedējošas un būt arī patiešām nepatīkamas. 

 

Lai iedrošinātu un apbalvotu gan mazos, gan lielos pacientus par izrādīto drosmi, Bērnu slimnīcā jau vairākus gadus atrodama "Drosmes kaste", no kuras katrs bērns vai pusaudzis pēc izmeklējuma vai manipulācijas var izvēlēties sev tīkamu rotaļlietu. 
“Drosmīgi izturēta procedūra nenozīmē to, ka bērns vai pusaudzis izrādījis kādu īpašu bezbailību. Drosme slimnīcā nozīmē vienkārši tur būt un piedzīvot visu, kas ar to saistīts. Tāpēc mēs sakām lielu paldies visiem līdzšinējiem ziedojumiem Drosmes kastēm un aicinām atbalstīt šo iniciatīvu arī turpmāk, lai tās būtu piepildītas visa gada garumā. “Papildināsim Bērnu slimnīcas Drosmes kasti kopā!” – vēsta jaunās labdarības akcijas sauklis, aicinot visus Latvijas iedzīvotājus nosūtīt savu ziedojumu ar bezmaksas kodu līdz 18. oktobrim,” stāsta Bērnu slimnīcas Pacientu pieredzes un klientu vadības daļas projektu vadītāja Austra Straume.
 

Drosmes kaste ir liels palīgs arī Bērnu slimnīcas mediķiem, jo tā veicina sadarbību ar mazo pacientu un palīdz mazināt satraukumu un bailes pirms procedūrām un manipulācijām. 

 

Drosmes kastes gan Latvijā, gan citviet pasaulē darbojas, pateicoties ziedojumiem, tādēļ būtiski to saturu regulāri papildināt, jo drosme slimnīcas pacientiem nepieciešama katru dienu visa gada garumā. 
 

“Nokļūšana slimnīcā visbiežāk notiek neplānoti un negaidīti, un tas ir liels pārdzīvojums ikvienam iesaistītajam. Ņemot vērā, cik Drosmes kastes ir liels atspaids gan bērniem, gan medicīnas personālam, aicinām Latvijas iedzīvotājus rast iespēju iesaistīties akcijā, ziedojot rotaļlietas, spēles vai grāmatas Drosmes kastes papildināšanai. Mēs no savas puses izdarīsim pārējo – nogādāsim sūtījumus Bērnu slimnīcā, kur tie kļūs par jaunu drosmes devu mazajiem pacientiem,” norāda Gusts Muzikants, “Omniva” vadītājs Latvijā.
 

“Teju katru dienu mēs saņemam labus vārdus un pateicību gan no pacientiem, gan viņu vecākiem par Drosmes kastēm un mazajām lietiņām, kas palīdzējušas bērniem pārvarēt bailes un iepriecināt viņus. Mums ir ļoti svarīgi, lai visu vecumu pacienti un arī viņu vecāki slimnīcā justos labi, un, dodoties mājās, viņiem būtu arī pozitīvas emocijas. Jā, nepatīkamas procedūras diemžēl ir pieredze, ar kuru bērniem bieži nākas saskarties, lai uzlabotu veselību, savukārt vecākiem ir gan milzīgs satraukums par bērna veselību, gan sirdssāpes par viņa pārdzīvojumiem. Tāpēc svarīgi, lai Drosmes kastes vienmēr būtu pilnas un sniegtu atbalstu gan bērniem, gan viņu vecākiem, kuriem nav nekas svarīgāks kā redzēt savu bērnu atkal pasmaidām. Bez līdzcilvēku un uzņēmumu atbalsta tas nav iespējams, tāpēc sirsnīgs paldies Omniva par labdarības akciju, kas ļaus ikvienam piedalīties un piepildīt Drosmes kastes un vairot bērnos prieku!” pateicību pauž Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

 

Kā sūtīt?

  1. Lai nosūtītu ziedojumu, vispirms jādododas uz www.omnivaakcija.lv un jāaizpilda forma. Uz norādīto e-pasta adresi tiks nosūtīts individuāls bezmaksas sūtījuma kods, kas ļaus nosūtīt ziedojumu akcijas organizatoriem. 
  2. Maksimālais sūtījuma izmērs ir pakomāta L skapītis (augstums 39 cm, garums 64 cm, platums 38 cm, taču svars ne vairāk kā 30 kg). 
  3. Atnākot uz pakomātu, ekrānā jāizvēlas “Nosūtīt sūtījumu”, tad “Nosūtīt sūtījumu ar iepriekš sagatavotu adrešu karti”, tad jāievada e-pastā saņemtais sūtījuma numurs, un atvērtajā pakomāta skapīti jāievieto ziedojums. 

 

Reklāma
Reklāma

Visi ziedojumi sākotnēji tiks nogādāti Omniva noliktavā un tālāk nodoti Bērnu slimnīcai.

 

 

Drosmes kastēs var likt: 

Nelielas mantas izmērā līdz 30 cm, piemēram, bērniem drošas rotaļlietas, puzlītes, grāmatiņas, galda spēles vai mantas sportiskām aktivitātēm. Visiem priekšmetiem jābūt jauniem.

 

Drosmes kastē nedrīkst likt:

  • Ēdienu (tostarp saldumus) un mantas, kas izmērā pārsniedz 30 cm vai nav bērniem drošas (piemēram, satur sīkas detaļas, magnētus u.c.).
  • Mantas, kas ir vecas, nolietotas un savu laiku nokalpojušas.

 

Akcijas norises laiks: no 2023. gada 18. septembra līdz 18. oktobrim.

Ziedot Bērnu slimnīcas Drosmes kastēm var arī Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā www.bsf.lv un ir iespējams izveidot arī regulāro ziedojumu – automātisko ikmēneša maksājumu.

Saistītie raksti