Iedzīvotāji Ziepniekkalnā konfrontē iespējamu pedofilu; meitenes māte aicina pārrunāt ar bērniem rīcību šādām situācijām

Agri no rīta Ziepniekkalnā kāds vīrietis stāvēja pie vidusskolas un pētīja mazgadīgas meitenes, kuras pieturā gaidīja sabiedrisko transportu. Noskatījis kādu 5. klases skolnieci, svešinieks iekāpa ar viņu vienā autobusā un sāka flirtēt. Iespējamais pedofils savu plānu līdz galam īstenot nespēja. Iejaucās meitenes vecāki, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".
Meitenes māte aicina vecākus vēlreiz pārrunāt rīcību ar savām atvasēm, ja mazgadīgos uzrunā sveši cilvēki.

FOTO: Shutterstock.com

Meitenes māte aicina vecākus vēlreiz pārrunāt rīcību ar savām atvasēm, ja mazgadīgos uzrunā sveši cilvēki.

Meitne oktobrī svinēs savu 12. dzimšanas dienu un drīz uzsāks mācības 6. klasē. Otrdien ap plkst. 7.00 no rīta viņa iekāpa autobusā, lai dotos ciemos pie draudzenes. Bārdainais svešinieks viņu vēroja aptuveni 20 minūtes.

 

Meitene uzreiz sazinājās ar savu māti un, 

 

kamēr viņa pa telefonu aprakstīja situāciju vecākiem, tikmēr svešinieks uzbāzīgi klauvēja pie autobusa loga un ar žestiem aicināja izlasīt, viņaprāt, romantisko vēstuli. 

 

Visticamāk, vīrietis šādi ir rīkojies jau iepriekš. Meitene norāda, ka zīmīte jau bija sagatavota.

 

Māte neļāva meitai pārtraukt telefona sarunu, līdz meitene nav nonākusi pie draudzenes, bet pēc tam māte uzrunāja apkaimes iedzīvotājus ar sociālo mediju palīdzību.

Reklāma
Reklāma

Publikācija, papildināta ar nofotografētu vēstuli, izpelnījās pamatīgu nosodījumu portāla “Facebook” lietotāju vidū, un daži Ziepniekkalna iedzīvotāji izlēma satikt iespējamo pedofilu. Vīrieši uzdevās par 11 gadus veco meiteni un uzsāka saraksti caur lietotni “WhatsApp”. Puiši izmantoja segvārdu “Krista” un centās sarunāt tikšanos.

 

Šobrīd nav zināms, cik vīrietis ir vecs patiesībā, taču sarakstes gaitā Krista pateica, ka viņai ir 12 gadu. Tātad viņš zināja, ka runā ar mazgadīgo. Turklāt skaidrs, ka vizuāli sajaukt 11 gadus vecu bērnu ar pieaugušu sievieti nav iespējams. Beigu beigās abi norunāja tikšanos, un svešinieks sagaidīja skolnieci, rokās turot rozes. Viņam par pārsteigumu, priekšā stāvēja nepazīstami vīrieši.

 

Par šo gadījumu neviens vēl nav vērsies policijā, taču Ziepniekkalna iedzīvotāju savāktā pierādījumu bāze, tostarp uzfilmētais video, var kalpot kā iemesls uzsākt nopietnu izmeklēšanu. Tikmēr meitenes māte aicina vecākus vēlreiz pārrunāt rīcību ar savām atvasēm, ja mazgadīgos uzrunā sveši cilvēki.

 

Noskaties arī “Degpunktā” sižetu

Saistītie raksti