Rusiņa darba devējs aptuveni mēnesi pavadījis apcietinājumā

Pēc Leona Rusiņa pastrādātās bijušās dzīvesbiedres slepkavības Valsts policija aizturējusi viņa darba devēju, kurš aptuveni mēnesi pavadījis apcietinājumā.
Vīrieti aizturēja uz aizdomu pamata par nepatiesas liecības sniegšanu un lietisko pierādījumu slēpšanu.

FOTO: Shutterstock.com

Vīrieti aizturēja uz aizdomu pamata par nepatiesas liecības sniegšanu un lietisko pierādījumu slēpšanu.

Portāls "Delfi" vēsta, ka Rusiņa darba devējs bija loģistikas uzņēmumā Rīgā saimniekojošais Alvils Astra, pie kura vīrietis strādāja par tālbraucēju šoferi. 

Astra nonāca apcietinājumā uz nepilnu mēnesi pēc tam, kad 16. aprīlī Rusiņš Jēkabpilī nogalināja savu bijušo dzīvesbiedri, kuru pirms tam bija ilgstoši vajājis. Pēc "Delfi" rīcībā esošās informācijas, viņu aizturēja uz aizdomu pamata par nepatiesas liecības sniegšanu un lietisko pierādījumu slēpšanu.

Astra portālam apstiprinājis, ka apcietinājumā pavadījis nepilnu mēnesi un ka Rusiņš pie viņa savulaik strādājis, taču kategoriski noraidījis, ka būtu jebkādā veidā palīdzējis Rusiņam pēc slepkavības izdarīšanas. Sīkākus paskaidrojumos uzņēmējs nav sniedzis.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Astra ir īpašnieks uzņēmumam "Lastra". Pērn uzņēmums apgrozījis 525 630 eiro un strādājis ar 25 676 eiro peļņu.

Valsts policija nekomentē, vai Rusiņa lietā bija aizturēta un apcietināta vēl kāda persona, vien norāda, ka turpinās Rusiņa meklēšanas pasākumi.

Reklāma
Reklāma

Jau ziņots, ka 16.aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983. gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika. Rusiņam bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 - par to, ka viņš nepilda lēmumu par aizsardzību pret vardarbību.

Rusiņu pēc slepkavības policijai nav izdevies aizturēt, bet vienlaikus nav izslēgts, ka viņš izdarījis pašnāvību.

Valsts policija sākusi dienesta pārbaudi. Arī Iekšējās drošības birojs pēc savas iniciatīvas ir sācis pārbaudi. Abas pārbaudes joprojām turpinās.

Jūlijā kļuva zināms, ka prokuratūra nolēmusi sākt jaunus kriminālprocesus pret Rusiņu, turklāt papildus tiks vērtēti divu prokuroru iespējamie disciplinārie un viena prokurora iespējamie ētikas normu pārkāpumi.

Saistītie raksti